ŠAMPIONKI BRONZANA GOLUBICA: Februarska nagrada Novog Sada uručena paraolimpijki Borislavi Perić Ranković

Z. GRUMIĆ

02. 02. 2024. u 11:06

DAN Grada Novog Sada 1. februar obeležen je juče nizom manifestacija, među njima i tradicionalnom Svečanom akademijom priređenom u Srpskom narodnom pozorištu, na kojoj je gradonačelnik Milan Đurić uručio Februarsku nagradu stonoteniserki Borislavi Perić Ranković, paraolimpijki koja je našoj zemlji donela pregršt odličja sa četiri učešća na paraolimpijskim igrama kao i sa mnogih drugih takmičenja.

ШАМПИОНКИ БРОНЗАНА ГОЛУБИЦА: Фебруарска награда Новог Сада уручена параолимпијки Борислави Перић Ранковић

Andraš Otoš

Pre nego što je na Velikoj sceni SNP-a uručio bronzanu "Novosadsku golubicu" proslavljenoj sportistkinji, gradonačelnik je u obraćanju brojnim zvanicama istakao da je dobitnica najvećeg gradskog priznanja za minulu godinu junakinja Novog Sada i Srbije, kojom se grad ponosi.

- Borislava je dama i šampionka neverovatne energije. Najbolja stonoteniserka sa invaliditetom na svetu, koja u svojoj bogatoj kolekciji ima na desetine odličja sa svih najznačajnijih svetskih takmičenja. Malo je reći da smo ponosni na svaki njen uspeh i na uspeh njenog tima - rekao je Đurić.

Gradonačelnik je podsetio na najznačajnije detalje iz 276 godina duge istorije Novog Sada i najavio da će grad nastaviti da se razvija i da ostvaruje značajne infrastrukturne projekte.

Bebama daruju po 300.000

NA Dan Grada Novog Sada prva beba rođena na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine je Danica, teška 3.440 grama i duga 50 centimetara. Majka Milica Bogdanović porodila se sat i 35 minuta posle ponoći, saopšteno je iz KCV. I ove godine Grad daruje novčani iznos od 300.000 dinara svim bebama rođenim 1. februara, čije majke imaju prebivalište na teritoriji Grada.

Dobitnica nagrade je naglasila da je u Novom Sadu i Novosađanima uvek imala veliku podršku i pomoć, od aktuelnog gradonačelnika i njegovog prethodnika Miloša Vučevića i, kako je dodala, svih koji su bili tu pre njih i pritekli u pomoć njoj i njenim kolegama i koleginicama.

Za svakoga po nešto

POVODOM 1. februara 1748. godine, kada je Novi Sad pre 276 godina dobio status slobodnog kraljevskog grada, kao i ime koje i danas nosi, Grad je pripremio bogat četvorodnevni program.

Novosađanima i posetiocima grada biće omogućeno da uživaju u izložbama, svečanostima, filmovima, Novosadskom noćnom bazaru...

Organizovane su i besplatne turističke tura po gradu, a biće omogućen i besplatan upis u Gradsku biblioteku, besplatni koncerti u Kulturnim stanicama, slobodan ulaz na bazen i klizalište.

Uoči Svečane akademije gradonačelnik Đurić je, sa predsednicom Skupštine grada Jelenom Marinković Radomirović, u Gradskoj kući ugostio delegacije pobratimskih i prijateljskih gradova Novog Sada iz nekoliko zemalja.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)