KIKINDA SE UJEDINILA DA POMOGNE NAĐI: Grad obezbeđuje nedostajuća sredstva za lečenje devojčice

R. Š.

28. 02. 2024. u 17:33

Želja da pomognu mladoj sugrađanki Nađi Janovan (12), koja boluje od zloćudnog tumora kičmene moždine, ujedinila je sve u Kikindi: mlade i iskusne muzičare, sportiste, organizacije, pojedince i Gradsku upravu.

КИКИНДА СЕ УЈЕДИНИЛА ДА ПОМОГНЕ НАЂИ: Град обезбеђује недостајућа средства за лечење девојчице

Foto: Printskrin Budi human

U gradu se vodi velika akcija za prikupljanje novca za nastavak lečenja ove devojčice, koja ima samo jednu želju, da prohoda. Ona sada nosi mider koji joj olakšava hodanje, ali je njen korak i dalje nestabilan, nikada nije potrčala i igrala se sa drugarima, a to najviše želi.

Za njeno dalje lečenje roditeljima je potrebna suma od tri miliona dinara. Preko fondacije „Budi human“ prikupljeno je oko 1,8 miliona dinara. Akcije prikupljanje novcaa u Kikidni su organizovali muzičari i u kasu „doneli“ 76.500 dinara. Zatim su humanitarnu utakmicu odigrali Rukometaški kluba „Kikinda Grindex“, a najvijači su u kutiju Crvenog krsta tada ostavili 62.980 dinara. Sve to, nažalost, nije dovoljno, ali je velika podrška stigla iz gradske kuće.

Foto: Grad Kikinda

Gradonačelnik(u sredini) sa porodicom Janovan

- Gradonačelnik Nikola Lukač posetio je porodicu Janovan i uručio im nedostajuća sredstva, koja je Grad obezbedio, a koja su potrebna za narednu fazu Nađinog lečenja – saopšteno je iz Gradske uprave, a ova vest obradovala je sve Kikinđane.

Hrabra i vesela Nađa Janovan tako će moći da započne vežbe koje treba da joj pomognu da lakše hoda. Ona redovno pohađa OŠ „Žarko Zrenjanin“, a veliku i iskrenu podršku daju joj drugari i nastavnici. Voli da crta i time se dosta bavi, a jedno vreme svirala je gitaru u ADžNM „Gusle“ , međutim zbog procesa lečenja morala je da to prekine.

Da bi unapredila njeno zdravstveno stanje, porodica je odlučila da lečenje pokuša neurorobotskim terapijama koje iziskuju visoke troškove. Nađi se može pomoći i slanjem sms poruke 1619 na broj 3030 ili uplatom na dinarski račun:160-6000001811469-67.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)