DA ĐURĐINA ZADRŽI OSMEH: Humanitarni bazar za pomoć lečenju dvogodišnje Kraljevčanke (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

07. 03. 2024. u 08:36

U CILjU prikupljanja novca za skupo lečenje dvogodišnje Đurđine Stefanov iz Kraljeva, na Trgu srpskih ratnika u centru grada na Ibru održan je svojevrsni humanitarni bazar.

ДА ЂУРЂИНА ЗАДРЖИ ОСМЕХ: Хуманитарни базар за помоћ лечењу двогодишње Краљевчанке (ФОТО)

G.Šljivić

Ovom prilikom Đurđinini stariji sugrađani, kao i mališani iz ovdašnjih vrtića i škola, bili su u prilici da kupovinom slatkiša, slanih poslastica, ukrasa, narukvica, buketa za mame, bake i seke povodom predstojećeg praznika pomognu da ova dvogodišnja decojčica, prema rečima njene mame Olivere, zadrži osmeh na licu.

G.Šljivić

 

- Po treći put organizujemo ovaj bazar i iznenađena sam i odzivom i brojem učesnika, naročito ovdašnjih malih firmi i preduzetnika. Đurđini sledi opracija sledećeg petka na privatnoj klinici u Beogradu, a potom odlazak na lečenje u Hrvatsku i Italiju – kaže Olivera Stefanov, dodajući da je svaka pomoć dragocena i zahvaljujući se od srca učesnicima ove humanitarne akcije.

Račun i SMS poruke

SVI koji žele i koji su u mogućnosti maloj Đurđini mogu da pomognu slanjem SMS poruke sa tekstom 147 na broj 3800 ili novčanom uplatom na dinarski račun 160-6000001681493-55, ili na devizni 160-6000000838743-97, IBAN:RS35160600000083874397, SWIFT/BIC:DBDBRSBG

Kao treće dete u porodici, prema Oliverinim rečima, Đurđina je rođena u šestom mesecu trudnoće sa samo 800 grama. Šest puta je skidana i vraćana na respirator zbog čega su i nastali njeni zdravstveni problemi.

G.Šljivić

 

- Konstatovani su joj teško oštećenje mozga, epilepsiju i cerebralna paralizu. Ima veliko oštećenje vida, ne može da sedi, da puzi, da hoda... – naglašava mama Olivera. - Lečenje je veoma skupo, a lekove nove generacije za epilepsiju naš RFZO na pokriva. Privatno kupujemo i lekove i medicinsku opremu. Borba je velika, neprestana, ali ne odustajemo...

priv.arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)