SEDNICA SKUPĐTINE GRADA VRANJA: Direktore biraju na konkursima

J. S.

07. 03. 2024. u 08:07

Na drugoj sednici Skupštine grada, razmatrane su i usvojene Odluke o sprovođenju javnih konkursa za imenovanje direktora javnih preduzeća ,,Vodovod“, ,,Komrad“ i ,,Novi dom“ i ,,Uprava Banje“, kao i Rešenja o razrešenju i imenovanju predsednika i članova Upravnih i Nadzornih odbora u pojedinim javnim preduzećima, javnim ustanovama i školskim odborima u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Vranja.

СЕДНИЦА СКУПЂТИНЕ ГРАДА ВРАЊА: Директоре бирају на конкурсима

Foto: J.S.

Gradski parlament usvojio je i Odluku o obrazovanju stalnih radnih tela Skupštine grada, Saveta i Komisija Skupštine grada. Takođe je usvojen izveštaj o radu Gradskog štaba u protekloj godini.

Iako se činilo da su tačke na ovoj sednici administrativne prirode, gotovo svaki predlog je žustro kritikovan od strane opozicije, da bi onda bio repliciran od strane odbornika vlasti.

Između ostalog opozicija je kritikovala činjenicu da su dosadašnji direktori predugo na vd funkcijama, zatim nepoštovanje poslonika o radu, pa čak  loše odštampan poslovnik Skupštine grada.

Foto: J.S.

Na skupštini su verifikovani mandati odbornicima Marijeli Popović i Marjanu Miloševiću, sa liste ,,Aleksandar Vučić – Vranje ne sme da stane“. Takođe, na početku sednice tri odbornika su podnela ostavke: Slađana Dimčić sa liste "SPS- Ivica Dačić-premijer Srbije“, jer je imenovana za direktorku škole pa je u sukobu interesa, kao i Goran Arsić i Gordana Ristić sa liste ,,Hrabro za Vranje – Srce, DS, PSG, Ekološki ustanak – Ćuta“ iz ličnih razloga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024