OTVOREN KONKURS ZA „FESTIVAL ULIČNIH SVIRAČA“ U NOVOM SADU : Prijave se primaju do 1. juna

S. B.

11. 03. 2024. u 15:03

KONKURS za izvođače na „24. Festivalu uličnih svirača - Gradić fest 2024“, koji će biti održan od 29. do 31. avgusta u Novom Sadu, otvoren je danas i trajaće do 1. juna, a rezultati konkursa će biti poznati 1. jula.

ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА „ФЕСТИВАЛ УЛИЧНИХ СВИРАЧА“ У НОВОМ САДУ : Пријаве се примају до 1. јуна

Zoran Ješić FUS

Kako organizatori popularne manifestacije ističu, na konkurs se mogu prijaviti pojedinci, grupe ili trupe koji svoje izvođenje ili umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici.

Prijave su putem zvaničnog festivalskog sajta www.ulicnisviraci.com.

- Svi umetnici koji budu izabrani za učestvovanje na festivalu će biti lično obavešteni o tome. Rezultati konkursa će biti objavljeni na sajtu Festivala uličnih svirača. Festival uličnih svirača već 24 godine neguje duh ulične umetnosti, ne ograničavajući žanr niti medij u kojem se izvođači izražavaju, i ne deleći umetnost na elitnu i popularnu. Ovogodišnji Festival će svoj koncept prilagoditi podgrađu Petrovaradinske tvrđave, te će izvođači većinom biti postavljeni na ulici, a publika će biti u istoj ravni, kako i priliči baroknom Gradiću – poručuju organizatori i naglašavaju da su na festival dobrodošli scenski umetnici i umetnice iz svih umetničkih ili izvođačkih polja.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)