KRENULI, A NE ZNAJU GDE ĆE: Akcija iznenađenja za planinare iz Kikinde ( Foto)

Рада Шегрт
Rada Šegrt

22. 03. 2024. u 16:49

Danas je 56 planinara iz Kikinde, članova Planinarskog društva „Kinđa“, krenulo na akciju, a da niko sem vođe puta i vozača autobusa ne zna gde im je krajnje odredište.

КРЕНУЛИ, А НЕ ЗНАЈУ ГДЕ ЋЕ: Акција изненађења за планинаре из Кикинде ( Фото)

Foto: R. Šegrt

Putnicima iz ravnice neizvesnost nimalo ne smeta, jer je ovo 15. put da se se uputili na rutu iznenađenja. To je pravilo Memorijala „Zoran Makitan“ kojim kikindski planinari oživljavaju sećanje na Zorana Makitana, koji je iznanade i prerano preminuo pre 15 godina, a bio je jedan od osnivača PD „Kinđa“.

Foto: R. Šegrt

Planinari "Kinđe" krenuli na akciju iznenađenja

- Zoran je prvi organizovao ovakvu akciju iznenađenja i po tome se, pored ostalog, rado sećamo našeg prijatelja. Prošle godine smo ovako išli na Taru, a ranijih godina smo akcije izvodili na Goču, Zlataru, Staroj planini, Rtnju, Kopaoniku, Besnoj kobili, Ozrenu. Uvek je zanimljiva neizvensot koja prati ovakve akcije, jer od polaska iz Kikinde traju nagađanje gde idemo, a to znači da je u ekipi mnogo šale i smeha – prenose članovi Kinđe, koji će tak kad se autobus zaustavi, saznati gde tačno idu.

Foto: R. Šegrt

Sećanje na Zorana Makitana

Zoran Makitan bio je dugugodišnji planinar, jedan od osnivača Planinarskog društva „Kinđa“ koje je sada jedno od uspešnijih u Vojvodini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)