BOŽIDAR MALJKOVIĆ U UŽICU: Donacija i podrška Ženskom centru

N. J.

28. 03. 2024. u 11:31

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i Milica Nikolić reprezentativka Srbije u džudou, posetili su Ženski centar Užice, kome su sa generalnim sponzorom naših olimpijaca donirali pet hiljada evra i 85 kilograma starih uniformi za program reciklaže tekstila.

БОЖИДАР МАЉКОВИЋ У УЖИЦУ: Донација и подршка Женском центру

Grad Užice

- Ova donacija značajna je za održivost naših programa, koji se realizuju u ovom socijalnom preduzeću, uključujući i reciklažu tkanina - istakla je Marina Tucović, predsednica Upravnog odbora Ženskog centra Užice.

Prema rečima predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, Božidara Maljkovića donacija je došla u Ženski centar Užice jer i jedna i druga organizacija imaju slične ciljeve.

- Olimpijski komitet Srbije ima iste ciljeve, isti plan, istu agendu. Ja sam osetio potrebu da dođem u Užice i podelim radost sa ljudima koji to ozbiljno i dobro rade, da podržimo program reciklaže ali i sve ostalo – rekao je Maljković.

Ratko Trmčić član užičkog Gradskog veća podsetio je da Ženski centar postoji od 1998. godine i da se bavi jačanjem žena.

- Naročito je važna njihova uloga u borbi protiv nasilja i ekonomskom osnaživanju žena iz osetljivih kategorija u čemu reciklaža koju rade ima značajan doprinos. Grad pruža podršku ovom uduruženju godinama unazad, a na to mogu računati i dalje – naglasio je Trmčić.

Reprezentativka, džudistkinja Milica Nikolić, Srbiju će predstavljati na predstojećim Olimpisjkim igrama.

- Žene su jake i sposobne, to uvek treba isticati a ja to činim kroz sport. Jačanje položaja žena u društvu važan je cilj - kaže Milica Nikolić.

Ovo je druga akcija „Balkan beta“, glavnog sponzora Olimpijskog tima Srbije od početka godine u Zlatiborskom okrugu: u martu je uručena donacija Domu zdravlja u Čajetini namenjena Savetovalištu za dijabetes, ishranu i gojaznost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)