SAHRANE NA DELU VOJNOG POLIGONA: Konačno se stekli uslovi za proširenje Novog groblja u Požarevcu

D. NOVKOVIĆ

04. 04. 2024. u 10:00

GRAD je započeo proceduru proširenja Novog groblja, na ukupno 11 parcela za koje je urađen nacrt Urbanističkog projekta, a u toku je javni uvid tokom kojeg fizička i pravna lica mogu dostavljati svoje primedbe i sugestije požarevačkom Odeljenju za urbanizam i građevinske poslove.

САХРАНЕ НА ДЕЛУ ВОЈНОГ ПОЛИГОНА: Коначно се стекли услови за проширење Новог гробља у Пожаревцу

D.N.

Proširenje je neophodno jer se broj sahrana povećava svake godine, pa na starom groblju, koje na 12 hektara ima oko 9.000 humki, odavno više nema mesta.

Zvaničan naziv novog groblja je Mogila, zbog blizine istoimene lokacije na kojoj se više puta godišnje obavljaju vojne vežbe sa minsko-eksplozivnim sredstvima. Tri hektara ovog vojnog zemljišta, pod nazivom Barutana, lokalna samouprava je za tri miliona dinara kupila još 2011. Ipak, problem su predstavljale zaostale mine na koje su nailazili lokalni komunalci...

Zato je bilo neophodno raspisati javnu nabavku za čišćenje terena, ali su - od 2020 - tri bile neuspešne, a tek iz četvrtog pokušaja, prošle jeseni, posla se prihvatio ponuđač iz BiH. I, za 4,8 miliona dinara posao je uspešno obavljen i sada su na redu regulacija pristupne saobraćajnice i izgradnja novog parkinga za posetioce, sa južne strane kompleksa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola