VIŠE NOVCA ZA PROJEKTE: Vrnjčani usvojili prve rebalans opštinskog budžeta za 2024.

G. ĆIROVIĆ

04. 04. 2024. u 11:24

Kako bi se iz opštinske kase obezbedila sredstva za sufinansiranje projekata kojima je vrnjačka lokalna samouprava konkurisala kod resornih ministarstava, odbornici Skupštine opštine usvojili su odluku o prvm rebalansu budžeta za 2024.

ВИШЕ НОВЦА ЗА ПРОЈЕКТЕ: Врњчани усвојили прве ребаланс општинског буџета за 2024.

Opština Vrnjačka Banja

Tako su, prema rečima Bobana Ćurovića, predsednika Oštine, obezbeđena srrdstva za rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje vode i rezervoara „Lipova“, ukupne vrednost 100 miliona dinara, od kojih je 57 miliona dinara učešće Ministarstva privrede.

- Ovaj projekat nije vidljiv kao što su vidljive škole, trgovi i ulice, ali je važan za održivost sistema jer obezbeđuje kontinuitet u snabdevanju vodom. Imaćemo veću količinu vode, sa sadašnjih 30 na 50 litara u sekundi, što je dovoljno da pokrije zone koje su u trenucima velikih padavina i zamućenja ostajale bez vode – naglasio je prvi čovek vrnjačke opštine.

Opština Vrnjačka Banja

Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja

Osim toga, rebalansom se obezbeđuje i učešće Opštine za realizaciju projekata populacione politike, zatim za zamenu kotlarnica i inventara u osnovnim školama, izgradnju fudbalskog terena i savremene balon sale, kupovinu zemljišta u Podunavcima za izgradnju crke, završetak tunela ispod Crkvenog brda, dok se za 30 miliona dinara uvećavaju i sredstva za održavanje sabraćajnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona