USLOV – NIKO BEZ POSLA: Izdavanje pod zakup objekata Apotekarske ustanove uznemirilo duhove u Kraljevu (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

15. 04. 2024. u 14:37

NAMERA kraljevačke lokalne samouprave da raspiše oglas za izdavanje pod zakup osam objekata Apotekarske ustanove Kraljevo čiji je vlasnik, uznemirila je duhove u gradu na Ibru, ponajviše među zaposlenima ali i među građanima.

УСЛОВ – НИКО БЕЗ ПОСЛА: Издавање под закуп објеката Апотекарске установе узнемирило духове у Краљеву (ФОТО)

G.Šljivić

Poručujući da „zdravlje i lek nisu roba“, zaposleni ističu da osam apoteka, predviđenih za izdavanje, donose čak 54 odsto prihoda Apotekarske ustanove (AU) jer se nalaze na veoma dobrim lokacijama u gradu te da će se, ako ostane bez tog prihoda i značajnijeg finansiranja Grada, ova Ustanova praktično ugasiti jer većina ostalih objekata ne posluje rentabilno.

G.Šljivić

 

Uz peticiju da se sačuva Apotekarska ustanova koju je potpisalo, kako saznajemo, više od 10.000 Kraljevčana i protestni skup pred vanrednu sednicu lokalnog parlamenta odložene zbog nedostatka kvoruma, u međuvremenu je održan i sastanak gradonačelnika dr Predraga Terzića sa predstavnicima rukovodstva, zaposlenih i sindikata AU.

- Pokušavamo da nađemo način koji će omogućiti da apoteke koje su rentabilne nastave da rade, da svi zaposleni, i farmaceuti i tehničari, sačuvaju posao, ali i da pronađemo način kako da racionalizujemo broj onih apoteka koje nemaju dovoljan promet. Ako odlučimo da damo u zakup objekte prvi uslov biće da svi zaposleni u tim objektima moraju da nastave da rade. Niko neće ostati bez posla – izjavio je gradonačelnik Terzić.

G.Šljivić

 

Apotekarska ustanova u ukupno 31 objektu na teritoriji Kraljeva, Vrnjačke Banje i Raške, prema njegovim rečima, zapošljava 99 radnika, medicinskog i nemedicinskog kadra. Neke od tih apoteka ostvaruju značajne prihode, ali je više onih sa malim prometom.

- Da bi apoteka bila „na nuli“ mora da ima od 3,5 do četiri miliona dinara prometa mesečno. Nažalost, veliki broj apoteka nema taj promet i iz tog razloga nemaju dovoljno sredstava kako bi mogle da pokriju troškove poslovanja i isplate zarade – dodao je Terzić.

G.Šljivić

 

Vanredna sednica Skupštine grada zakazana na zahtev opozicije na kojoj je trebalo da bude razmatrana aktuelna situacija i status Apotekarske ustanove, zbog nedostatka kvoruma u petak je odložena za sutra, ali je neizvesno da li će se i održati.

SEDNICA

- MISLIM da nije bilo potrebe da se zakazuje vanredna sednica sa onim tačkama koje bi se svakako našle na dnevnom redu. Bilo je dovoljno sačekati deset-petnaest dana i opozicioni odbornici, kao i odbornici vladajućih političkih stranaka, imaće priliku da govore o ovim veoma važnim pitanjima, kao i da se izjasne o predlogu izdavanja u zakup objekata Apotekarske ustanove – naglašava Terzić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)