NOVA OBDANIŠTA U KRAGUJEVCU: Korak bliže ka ukidanju liste čekanja

V. Hadžić

18. 04. 2024. u 16:50

U KRAGUEJVCU se planira izgradnja dva nova vrtića sa 410 mesta, proširenje kapaciteta postojećih u predškolskim ustanovama „Nada Naumović“ i „Đurđevdan“, kao i novi ugovori sa privatnim vrtićima u kojima grad subvencioniše boravak dece.

НОВА ОБДАНИШТА У КРАГУЈЕВЦУ:  Корак ближе ка укидању листе чекања

Foto: PU NN-arhiva

U prigradskom naselju Erdeč već se gradi novo obdanište za 270 dece. Kamen temeljac postavljen je pre mesec dana, a očekuje se da će prve mališane primiti krajem godine. Novi vrtić prostiraće se na 1.700 kvadrata, a novac za izgradnju, oko 200 miliona dinara, obezbedilo je Ministarstvo prosvete kroz Projekat „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje”, koji se realizuje u saradnji sa Svetskom bankom.

Nova predškolska ustanova sa 140 mesta biće izgrađena i u kragujevačkom naselju Bubanj. Grad  je izdvojio parcelu nekadašnjeg gradskog „Zelenila“ od 43 ara, a izgradiće ga novcem iz gradskog budžeta.

Obdanište će imati prizemlje i sprat sa osam dečijih soba, od kojih je jedna namenjena jaslicama. Postojeći vrtni paviljon – staklenik, adaptiraće se i biće namenjen  ekološkoj edukacije dece predškolskog uzrasta. Novo obdanište trebalo bi da proradi u punom kapacitetu početkom naredne godine.

-I dalje će nedostajati oko 1.000 mesta za smeštaj dece, što znači da već razmišljamo o daljem proširenju kapaciteta - kaže za "Novosti" Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)