POČEO FESTIVAL ŠKOLSKOG SPORTA U KRAGUJEVCU : „Trka za najbržeg Šumadinca“ na stadionu Čika Dača

V. Hadžić

20. 04. 2024. u 12:48

Tradicionalnom „Trkom za najbržeg Šumadinca“ na Stadionu „Čika Dača“ u Kragujevcu otvoren je Festival školskog sporta, koji organizuje gradski Savez za školski sport. Podrškom ovakvim sportskim manifestacijama, Grad Kragujevac želi da motiviše decu da se bave sportom od najranijeg uzrasta.

ПОЧЕО ФЕСТИВАЛ ШКОЛСКОГ СПОРТА У КРАГУЈЕВЦУ : „Трка за најбржег Шумадинца“ на стадиону Чика Дача

Foto: Grad Kragujevac

U trci je učestvovalo je 105 takmičara, učenika od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola. To su ujedno bile i kvalifikacione trke za SIM igre koje se u Kragujevcu održavaju 1. juna. Tokom festivala koji traje pet dana, biće organizovan i Vaskršnji kup Kragujevca u šahu, turnir u odbojci za devojčice, Male olimpijske igre i Đurđevdanski pohod na Žeželj.

- Školski sport je baza za vrhunski sport jer niko nije došao do reprezentacije, a da se pre toga nije oprobao u školskom sportu- poručio je učesnicima trke Dragan Đorđević, predsednik gradskog Saveta za školski sport.

- Ovakve manifestacije su važne za razvoj dece, njihovu socijalizaciju, jačanja fizičkih mogućnosti i daju dobar primer drugim profesorima i nastavnicima fizičkog vaspitanja kako treba raditi sa decom. Ovakve manifestacije koje nisu ad hok tipa znače za naš grad, znače za školski sport i da tu leži klica razvoja sporta u našem gradu - kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport na startu trke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)