VELIKANI KAO INSPIRACIJA: Regionalni startap centar u Paraćinu organizovao "Pupinov dan"

Зорана Рашић
Zorana Rašić

26. 04. 2024. u 17:28

U SARADNjI sa Domom kulture, Zavičajnim kompleksom "Mihajlo Pupin" iz Idvora i dr Dragoljubom Cucićem iz istoimenog Centra za talente u Pančevu, Regionalni inovacioni startap centar u gradnu na Crnici upriličio je predavanje o životu i radu velikog naučnika.

ВЕЛИКАНИ КАО ИНСПИРАЦИЈА: Регионални стартап центар у Параћину организовао Пупинов дан

Foto: Z. Rašić

- U godini dva njegova jubileja: veka od objavljivanja autobiografske knjige "Sa pašnjaka do naučenjaka", te isto toliko takad je Pupin, kao jedini naučnik, za to delo dobio Pulicerovu nagradu za književnost, okupio se veliki broj mladih ljudi. Inače, priču o Pupinu već smo širili u Poreču, Ljubljani, Vukovaru, Baljaluci... gde je takođe prepoznato da čitav njegov život pokazuje koliko je znanje važno - ističe Svetislav Zakić, direktor DK u Idvoru.

Po rečima direktora Regionalnog inovacionog startap centra, Aljoše Gligorijevića, tokom prethodne sedmice Paraćinci su na sličan način mogli da se upoznaju i sa misijom Nikole Tesle, a - kroz projekat sa Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom iz Niša - već se planira promocija života i rada Milutina Milankovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)