USKORO MUZEJ SPC U ČAČKU: Evo gde će se nalaziti

V. ILIĆ

09. 05. 2024. u 14:44

GRADONAČELNIK Čačka Milun Todorović danas je posetio vladiku Žičke eparhije gospodina Justina. Na sastanku je bilo govora o najznačajnijim projektima i budućim planovima gradskog rukovodstva za dalji razvoj Čačka, kao i o saradnji lokalne samouprave i Eparhije žičke na dobrobit Čačana i pravoslavnih vernika.

УСКОРО МУЗЕЈ СПЦ У ЧАЧКУ: Ево где ће се налазити

FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Njegovo preosveštenstvo episkop žički i gradonačelnik Čačka posebno su razgovarali o ulaganju u malu Srpsku Svetu Goru. Vladika je pohvalio trud i volju lokalne samouporave u vezi sa obnovom infrastrukture u manastirima u Ovčarsko–kablarskoj klisuri.

Gradonačelnik Todorović podsetio je da lokalna samouprava, uz nesebičnu pomoć Vlade RS, konstantno ulaže u rekonstrukciju i izgradnju saobraćajnica koje vode ka manastirima, proširenja parking-prostora, kao i druge neophodne infrastrukturne radove, što je i direktno ulaganje u verski turizam.

Razgovora je bilo i o skorašnjem svečanom otvaranju prvog Muzeja srpske pravoslavne crkve, koji će se nalaziti u nedavno rekonstruisanom parohijskom domu Crkve Svetog Vaznesenja u Čačku, a koji će, složili su se episkop Žički gospodin Justin i gradonačelnik Todorović, biti centar duhovnosti na ponos Čačana i svih vernika širom naše zemlje i regiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)