RUDNIČKO-TAKOVSKI KRAJ: Još dvoje novozaraženih virusom korona

Novosti onlajn/M. B.

16. 07. 2020. u 12:27

OD početka epidemije u martu, ukupno zaraženo 104, osmoro preminulo. Veliki problem: desetine mladih na žurkama!

РУДНИЧКО-ТАКОВСКИ КРАЈ: Још двоје новозаражених вирусом корона

Foto M. B.

JOŠ dve osobe u Rudničko-takovskom kraju potvrđeno su pozitivne na zarazu kovid-19 po  rezultatima pristiglim do jutros u devet sati – izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Statistika epidemije u ovom kraju zvanično se deli na dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su, nažalost, petoro preminuli, ostali su izlečeni.

U drugom „piku“ od polovine juna, 44 je novoobolelih, uz nažalost tri smrtna ishoda. Od njih 44 izlečeno je 11, pet je smešteno u Klinički centar u Kragujevcu, jedno u Opštu bolnicu u Čačku, dva u milanovačku Opštu bolnicu, ostalih 22 sa lakšom kliničkom slikom su u kućnoj izolaciji, kao i njihovi kontakti.

- U Kovid ambulanti Doma zdravlja juče je pregledano 67 lica, za 38 je uzorkovana krv radi laboratorijske analize, urađeno 17 rentgenskih snimaka pluća, 24 je serološki testirano, za četvoro je uzet nazofaringealni bris – dodao je dr Čivović.

Milanovački portal "GMinfo" preneo je izjavu dr Mihaila Lukovića, šefa Radnog tima za sprečavanje epidemije na teritoriji grada Čačka.

- Žurke, koje se održavaju mahom na teritoriji Gornjeg Milanovca, velika su potencijalna žarišta infekcije korona virusom. Na tim skupovima okuplja se i više od stotinu mladih ljudi! – upozorio je dr Luković.

                                           

                                   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja