U STARAČKOM DOMU I FRIZER ZA DAME: Pri kraju radovi na rekonstrukciji dotrajale zgrade gerontološkog centra u Somboru

J. BEKIĆ

08. 10. 2020. u 07:25

U GERONTOLOŠKOM centru u Somboru pri kraju je rekonstrukcija objekta. Prema rečima Zorana Drče, direktora ustanove, prostor koji je godinama bio neiskorišćen između dve lamele zgrade, sada je pretvoren u funkcionalni hol sa novim sadržajima.

У СТАРАЧКОМ ДОМУ  И ФРИЗЕР ЗА ДАМЕ: При крају радови на реконструкцији дотрајале зграде геронтолошког центра у Сомбору

Foto J.B.

- Po ukidanju vanrednog stanja nastavili smo sa radovima i sada imamo jedan koristan prostor gde su smešteni radni terapeut, berberin i ženski frizer, a u planu je otvaranje prijemne službe za socijalnog radnika. Konačno i naša B lamela sada ima lift koji omogućava ne samo lakši put korisnicima prema restoranu, nego i jednostavniji transport sanitetskog materijala - kaže Drča.

On dodaje da su radovi na povezivanju dve zgrade Doma penzionera finansirani iz pokrajinskog budžeta. Značajna sredstva za nove projekte Gerontološkog centra izdvojilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanjima.Tim novcem proširen je kapacitet restorana i nabavljena kompletna nova oprema za kuhinju i vešeraj.

Foto J.B.

PROŠIRENjE KAPACITETA

- GERONTOLOŠKI centar je od Ministarstva za rad dobio licencu za rad, kao i dozvolu za proširenje kapaciteta za 50 mesta - pojašnjava Zoran Drča, direktor ove ustanove.

Inače, kapacitet ustanove je predviđen za 350 stanara koji dolaze iz cele Srbije.

Osim toga, u martu su završeni radovi na postavljanju ograde i video-nadzora oko objekta na Prvomajskom bulevaru, a u Domu za negu i stare osobe na Apatinskom putu posle prošlogodišnjeg požara okončani su radovi na renoviranju stacionara. Inače, ovo je prva veća investicija u objekat od njegovog otvaranja osamdesetih godina minulog veka.

Ovih dana završavaju se radovi na rekonstrukciji platoa u stražnjem delu objekta na Prvomajskom bulevaru i asfaltiranje prilaza za sanitetsko vozilo. Drča veli da još predstoji potpuna rekonstrukcija smeštajnog dela centra, te da će se time poboljšati uslovi stanovanja i života korisnika. Grad Sombor finansira izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?