U SMEDEREVU BUKNULA EPIDEMIJA: Za dan primljeno 50 pacijenata iz Beograda

J. I.

13. 11. 2020. u 13:20

PREMA poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u Smederevu je registrovano 46 novih slučajeva virusa korona.

У СМЕДЕРЕВУ БУКНУЛА ЕПИДЕМИЈА: За дан примљено 50 пацијената из Београда

Foto: Nenad Živanović

Ovo je alarmatni porast broja novozaraženih, jer se prethodnih dana broj novih slučajeva kretao od dva do osam. Među zaraženima su i dva zdravstvena radnika.

U Opštoj bolnici "Sveti Luka" u Smederevu u protekla 24 sata hospitalizovano je 50 pacijenta sa simptomima virusa korona sa područja Beograda zbog popunjenosti bolničkih kapaciteta u glavnom gradu.

- Imamo sada više od 100 hospitalizovanih u bolnici, 90 odsto iz Beograda. Kapacitet nam je 130 mesta. Praktično, više nemamo mesta za prijem pacijenata sa strane, jer se i u Smederevu brojke uvećavaju - kaže dr Nenad Đorđević, direktor OB "Sveti Luka" u Smederevu.

Direktor bolnice potvrdio je da su zaraženi jedan lekar sa Infektivnog odeljenja i jedna medicinska setsra.

Među hospitalizovanim pacijentima najviše ih je starosti od 40 do 60 godina. Najstariji pacijent u smederevskoj bolnici ima 91 godinu. Troje pacijenata je na respiratoru.

Od početka epidemije u Smederevu je registrovano ukupno 827 slučajeva virusa korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!