40 MILIONA ZA PLATE: Zaposlenima u leskovačkoj Apotekarskoj ustanovi stižu zaostale zarade

I.M.

13. 11. 2020. u 14:54

ZAPOSLENI u leskovačkoj Apotekarskoj ustanovi do kraja godine dobiće zaostale zarade, a za te namene će iz gradskog budžeta biti izdvojeno oko 40 miliona dinara.

40 МИЛИОНА ЗА ПЛАТЕ: Запосленима у лесковачкој Апотекарској установи стижу заостале зараде

Foto: I.M.

- Sva dugovanja koje Apotekarska ustanova ima prema njima biće isplaćena do kraja tekuće godine. Dao sam reč da će ovaj problem biti rešen i drago mi je što tu informaciju mogu da podelim sa vama – kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović tokom današnjeg prezentovanja svog osmogodišnjeg rada.

Isplatom zaostalih zarada i reprogramiranjem duga, većeg od 400 miliona dinara, prema ostalim poveriocima Leskovac je, kako je naglašeno, stavio tačku na višegodišnje finansijske probleme u koje je zapala ovdašnja Apotekarska ustanova.

Višemilionska dugovanja ima i leskovački Dom zdravlja zbog neisplaćenih zarada svojim stomatolozima, lekarima i drugom medicinskom i nemedinskom osoblju, ali o rešavanju ovog problema nije bilo reči.

Ranije je najavljeno da će država pomoći isplatu zarada za koje zaposleni u ovdašnjem Domu zdravlja imaju pravosnažne sudske presude, ali na isplatu čekaju godinama. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)