JOŠ JEDNA ŽRTVA: 17 novozaraženih u Rudničko-takovskom kraju

M. B.

16. 12. 2020. u 15:04

PREMINULA, je nažalost, tokom minula 24 časa, još jedna osoba u Rudničko-takovskom kraju, godišta 1953. potvrđeno pozitivna na kovid-19.

ЈОШ ЈЕДНА ЖРТВА: 17 новозаражених у Рудничко-таковском крају

Foto M. B.

U istom periodu, do ovog izveštavanja, ovde je potvrđeno još 17 novozaraženih.

Ovaj kraj, prema zvaničnim podacima, trenutno beleži prisustvo kovida-19 kod ukupno 893 osobe, u aktuelnom takozvanom „trećem piku“ epidemije.

- Od njih je 283 izlečeno, oni i njihovi kontakti oslobođeni su kućne izolacije. Iz ovog kraja, hospitalizovana su 53 lica pozitivna na kovid-19 većinom u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu. Svi osttali su u kućnoj izolaciji – izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v. d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

U Kovid ambulanti juče su obavljena 254 pregleda, urađen 34 antigenski test, jedan test serološki, uzeto 12 nazofaringealnih briseva.

Statistiku epidemije u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 1.021 lice, uz 50 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije