OVO SU DECA KOJA SU PODIGLA SRBIJU NA NOGE: Mališani iz Kruševca dirljivim crtežima pružili podršku medicinarima (FOTO)

S. Babović

18. 12. 2020. u 18:20

PODIGLI su Srbiju na noge i podsetili koliko su važni i pametni, iako su mali: najmlađi učenici Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Kruševcu.

ОВО СУ ДЕЦА КОЈА СУ ПОДИГЛА СРБИЈУ НА НОГЕ: Малишани из Крушевца дирљивим цртежима пружили подршку медицинарима (ФОТО)

Foto: Arhiv škole

Đaci od prvog do četvrtog razreda ove kruševačke škole koja je u novembru obeležila 187 godina postojanja, po ideji kreativnih učiteljica i uz podršku roditelja izradili su na desetine crteža za kovid bolnice: veću u Batajnici, koja već radi i bolnicu u svom gradu, koja će pacijente početi da prima u nedelju.

VUČIĆ NA INSTAGRAMU: HVALA DECI UMETNICIMA


I kako su se deca iz Kruševca zahvalila medicinarima, tako se i predsednik Alekandar Vučić na Instagramu zahvalio najmlađim Kruševljanima za uložen trud.
- U nedelju otvaramo novu kovid bolnicu u Kruševcu, u rekordnom roku izgrađenu, a ovi divni crteži krasiće zidove naših bolnica.Hvala deci umetnicima što su nam ulepšali ovu nedelju.Ovo su njihovi crteži na kojima nam pokazuju kako vide našu zajedničku borbu protiv KOVID-19.-napisao je predsednik Vučić ispod fotografije sa pristiglim crtežima.

Ceo projekat pod nazivom "I naša je stvar" osmišljen je i kroz likovni konkurs. Deca su tokom novembra ispoljavala svoju kreativnost kroz teme "Cvet" i "Plakat podrške obolelima od KOVID-a". Svi radovi osvanuli su na izložbi u holu i na FB FB stranici pkole, a nakon glasanja izabrani su najuspeliji.

- "Naši heroji", "Ozdravite što pre", "Podrška svima koji se bore za naše živote i svim obolelima","Ja se čuvam,čuvaj se i ti"-samo su neke od poruka na crtežima lekara, medicinskih sestara u srcu, bolesnika, ali i princeza, koji su osvanuli onako kako ih deca vide, najiskrenije: bolest je neprijatelj,ljudi treba da je pobede-zajedno.

Učiteljica Žaklina Nikolić,autorka originalnog projekta napominje da je motiv bio da se najmlađi nauče empatiji.

- Ta mala deca od 6 do 11 godina su deo cele situacije, ovo je bio način da o njoj promišljaju, pruže podršku onima kojima je to najpotrebnije,kao i da istaknu važnost odgovornog ponašanja u epidemiji-napominje mnogima Žaklina Nikolić.

U Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" ponosni su na svoje đake čiji će crteži ukrasiti bolničke zidove.

- Pokazali ste svima nama koliko su mali ljudi-veliki-poručili su učenicima u Aktivu učitelja škole nakon "otvaranja" FB izložbe i proglašenja najboljih radova.

Stvaraoci iz školskih klupa slikali su i crtali različite motive.

- Naslikala sam rad koji je namenjen deci, da drže razmak, da se čuvaju,da bi sprečili širenje virusa - priča učenica Sara Kostić. 

PODRŠKA I IZ VRTIĆA! 

I deca koja pohađaju obdaništa u Kruševcu, slikala su zdravstvene radnike. Prošle nedelje, u obdaništima "Kolibri" i "Vuk Karadžić",koja se nalaze nedaleko od Opšte bolncie, nacrtali su spasioce u belim mantilima, koje viđaju gotovo svakog dana.

-Svi ti crteži predstavljaju jednu nesebičnu zahvalnost zdravstvenim radnicima, njima je poručeno da deca znaju koliko se oni bore-kaže Vesna Živković,direktorka Predškolske ustanove "Nata Veljković" u Kruševcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!