DOBILI APARAT NOVIJE GENERACIJE: Posle mesec dana u vlasotinačkom Domu zdravlja ponovo radi rendgen

Игор Митић
Igor Mitić

25. 12. 2020. u 16:27

PACIJENTI iz Vlasotinca, posle nešto više od mesec dana, ponovo mogu da obave neophodna dijagnostička snimanja na rendgen aparatu u ovoj ustanovi.

ДОБИЛИ АПАРАТ НОВИЈЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ: После месец дана у власотиначком Дому здравља поново ради рендген

Foto: V. Mitić

Ona je dobila novi uređaj koji je počeo sa radom nakon obuke zaposlenih i saglasnosti Direktorata za nuklearnu i radijacionu bezbednost Srbije. Pacijenti koji imaju potrebu za snimanjem više neće ići u Leskovac, već će ovu uslugu koristiti u matičnoj ustanovi.

Prethodni aparat, koji se pokvario, bio je star 30 godina. Iako je redovno održavan, a menjani su mu i ključni delovi za dobar rad, poslednjih meseci se često kvario. Zbog toga je ubrzan proces nabavke novog za koji je Dom zdravlja konkurisao kod nadležnog ministarstva.

Foto: V. Mitić

- Sada ćemo mnogo brže i kvalitetnije da pružamo usluge građanima jer je reč o aparatu novije generacije, o savremenom digitalnom uređaju vrednom 12 miliona dinara, a zaposleni su dobili licence za rad na njemu. Aparat smo obezbedili na konkursu resornog ministarstva, a kvar starog je ubrzao tu proceduru – objasnila je dr Milena Stanković Mitrović, direktorka Doma zdravlja u ovom mestu.

Predsednik opštine Bratislav Petrović se zahvalio građanima na strpljenju i istakao da se radilo najbrže što se moglo. On je ponovo uputio apel svima da poštuju preporučene epidemiološke mere.

U Domu zdravlja najavljuju da će naredne nedelje dobiti i dva sanitetska vozila, koja su kupile opštine Vlasotince i Crna Trava s obzirom na to da ova ustanova pokriva teritoriju dve lokalne samouprave. Za narednu godinu planira se nabavaka ultrazvučnog aparata za fizikalnu medicinu, autoklava i aparata za detekciju vena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!