POZORIŠNI FESTIVAL „ UPRKOS SVEMU“: Narodno pozorište u Prištini organizovalo onlajn festival

V.V.S.

28. 12. 2020. u 13:29

ZA NOVOGODIŠNjE i božićne praznike Narodno pozorište u Prištini, sa sedištem u Gračanici, organizovalo je revijalni onlajn festival „ Uprkos svemu“ : Na programu su predstave kuće koje su snimljene i pripremljene tokom prethodnih meseci, a za čiju realizaciju je izrađena internet platforma i obezbeđeni drugi tehnički uslovi.

ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ „ УПРКОС СВЕМУ“: Народно позориште у Приштини организовало онлајн фестивал

Foto: NP Priština sa sedištem u Gračanici

Tokom deset dana, u podne za decu i od 20 časova za odrasle, biće prikazano trinaest naših predstava koje će, na ovaj način, biti u prilici da pogleda publika na Kosovu i Metohiji, drugim delovima Srbije i u inostranstvu. Budući da smo skoro obeležavali sedam decenija od osnivanja teatra, koje je uspelo da opstane uprkos izuzetno teškim okolnostima, shvatili smo da bi i ovaj naš onlajn festival mogao poneti isti naziv - naveo je direktor Narodnog pozorišta u Prištini Predrag Radonjić.

Foto: NP Priština sa sedištem u Gračanici

 

Na programu su gotovo svi naslovi urađeni u produkciji ove kuće tokom prethodnih godina, a mnogi su i na tekućem repertoaru. Publika će , između ostalih, , moći da vidi i nešto starije predstave poput „Razvojnog puta Bore Šnajdera“ u režiji Slobodana Skerlića i „Revizora“ Maurisi Farea, ali i novije produkcije kao što su „Ženidba“ u režiji Milana Karadžića, „Žene iz Troje“ Nebojše Bradića i predstavu za decu „Sirano“ u rediteljskoj postavci Nenada Todorovića.

Potrudili smo se da nadomestimo smanjeni broj naših „živih“ igranja, kao i domaćih i inostranih gostovanja, zbog pandemije korona virusa. Ali se nadam da ćemo tokom naredne godine biti u prilici da se neposredno i što češće susrećemo sa našom publikom. To je i suština bića pozorišta - istakao je direktor Radonjić.

Novogodišnji i božićni onlajn pozorišni festival Narodnog pozorišta u Prištini počinje u ponedeljak, 28. decembra i trajaće do 6. januara naredne godine. Predstavama će se u navedenim terminima moći da pristupi preko sajta i fejsbuk stranice Narodnog pozorišta u Prištini.



 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!