SNEG OSTAVIO SELA BEZ STRUJE: Proglašena vanredna situacija u delu opštine Knjaževac

S. M. J.

14. 01. 2021. u 16:49

MILAN Đokić, predsednik opštine Knjaževac doneo je odluku da u delu opštine proglasi vanrednu situaciju zbog havarije na energetskoj infrastrukturi izazvanim vremenskim nepogodama. U ovoj opštini zbog obilnih snežnih padavina i niskih temperatura poslednjih dana popucali su vodovi i bez struje je ostalo 14 sela i zaselaka u kojima pretežno živi starije stanovništvo.

СНЕГ ОСТАВИО СЕЛА БЕЗ СТРУЈЕ: Проглашена ванредна ситуација у делу општине Књажевац

Foto: Opština Knjaževac

Struju nemaju Kandalica, Staro Korito, Drvnik, Aldinac, Balinac, Dejanovac, Papratna, Pričevac, Gabrovnica, Jalovik Izvor, Šesti Gabar, Stanjinac, deo Ćustice i Ravno Bučje.

Foto: Opština Knjaževac

-Kvarovi se saniraju, a mi nećemo dozvoliti da ljudi u udaljenim naseljima budu životno ugroženi zbog nedostatka hrane, ili lekova. Sve te ljude ćemo obići, odneti im životne namirnice, lekove, obezbediti zdravstvenu zaštitu – kaže predsednik Opštine Milan Đokić.

Lokalna samouprava, istakao je on obezbediće i agregate onima kojima su potrebni. Brine ih jedino i koliko će dugo trajati popravka, s obzirom da rad ekipama otežavaju vremenski uslovi.

-Radi se na popravci visokonaponske mreže, ali brine nas procena da će radovi na popravci niskonaponske mreže od trafoa do korisnika, trajati mesecima zbog niskih temperatura i velikih količina padavina – istakao je Milan Đokić.

Kako je u opštini Knjaževac u prvih deset dana godine palo čak 113 litara padavina po metru kvadratnom biće formirana i komisija koja će proceniti štete na infrastrukturi i poljoprivrednom zemljištu nastavu zbog bujičnih voda.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024