NEBOJŠA NEDELJKOVIĆ POSLOVNI LIDER PROTEKLE GODINE: Privredne komore Srbije i Kikinde nagradile uspešne privrednike

Рада Шегрт
Rada Šegrt

15. 01. 2021. u 15:27

PRIVREDNA društva u Severobanatskom okrugu, uprkos krizi koju je izazvala pandemija koronavirusa, nisu posustala, naprotiv.

НЕБОЈША НЕДЕЉКОВИЋ ПОСЛОВНИ ЛИДЕР ПРОТЕКЛЕ ГОДИНЕ: Привредне коморе Србије и Кикинде наградиле успешне привреднике

Foto: R.Š.

Neka su održala raniji nivo proizvodnje, tržištu ponudila nove proizvode, pa čak povećala i broj zaposlenih. Zbog toga su zaslužila nagrade Privredne komore Srbije, kao i Regionalne privredne komore Kikinda. Priznanje PKS za poslovnog lidera u 2020. godini dobio je Nebojša Nedeljković, direktor francuske kompanije “Mekafor”, koja u Kikindi posluje od 2016. a prošle godine je izgradila novi pogon.

Foto: R.Š.

- Protekla godina je bila veliki izazov za globalnu ekonomiju. Zato je ovo priznanje značajnije. “Mekfor” konstantno ulaže u razvojen kapacitete, pa smo protekle godine izgradili pogon u kojem radimo za avio-industriju. Zapošljavano 120 radnika, a plan je da za tri godine imamo 300 zaposlenih – najavio je Nedeljković, koji je rođen i školovao se u Francuskoj, ali odavno radi u Srbiji i Kikindi.

JUBILEJI

Jubilarnim nagradama za dvadeset i trideset godina postojanja i rada, nagrađeni su: ''Kozara'' iz Banatskog Velikog Sela i ''Poljoprivredna stručna služba Kikinda'' za 30 godina i “Adrian-šped” iz Novog Kneževca i „Promedia“ iz Kikinde za 20 godina.

Plaketu PKS za poslovni uspeh u protekloj godini  dobila je firma „ Šole“ iz Kikinde. Za regionalnog poslovnog lidera u protekloj godini, Regionalna privredna komora Kikinde proglasila je Tatjanu Nikolin, direktorku firme “Labinprogres –TPS” iz Novog Kneževca i Mladena Đurana, direktora Poljoprivredne stručne službe “Kikinda”. Oboje ove kolektive vode više od deset godina.

- Proizvodimo poljoprivrednu mehanizaciju i uspešno osvajamo srednju Evropu sa novim proizvodima, a to su priključci za traktore. Za vreme kovid krize obnovili smo tehnologiju, stabilizovali smo procese i broj zaposlenih povećali 10 procenata tako da sada zapošljavamo 50 radnika – rekla je Tatjana Nikolin, direktorka “Labinprogres –TPS” iz Novog KneževcaRPK “Kikinda” za doprinos razvoju privrede regiona u sektorima industrije, usluga i poljoprivrede i prehrambene industrije priznanja je dodelila firmama “Kikindski mlin” iz Kikinde, “Autoflex” iz Čoke i “Senta promet“ iz Sente.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!