ZNATNO POVOLJNIJA SITUACIJA U ZRENJANINU: Smanjuje se broj novozaraženih

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

17. 01. 2021. u 09:42

NA sednici gradskog štaba za vanredne situacije u Zrenjaninu, vršilac dužnosti direktora Zavoda za javno zdravlje dr Predrag Rudan, na osnovu najnovijih epidemioloških podataka za područje srednjeg Banata, zaključio je da je situacija znatno povoljnija u odnosu na prethodna dva meseca, da se smanjuje broj zaraženih i broj pacijenata u kovid bolnicama, uz napomenu da je u protekloj nedelji registrovano 97 novoobolelih, a da je na bolničkom lečenju trenutno 95 pacijenata.

ЗНАТНО ПОВОЉНИЈА СИТУАЦИЈА У ЗРЕЊАНИНУ: Смањује се број новозаражених

Foto: Grad Zrenjanin

Ukupan broj aktivnih slučajeva u pet opština srednjeg Banata je 1.501, od kojih je 1.160 na teritoriji Zrenjanina, u Žitištu i Novoj Crnji je  po 65, u Sečnju 58 i u Novom Bečeju 153 aktivna bolesnika.

-  Vakcinacija je počela 8. januara i dobili smo u prvoj dodeli 295 doza, od kojih je vakcinisano 177 lekara i medicinskih sestara, a u domovima za stare vakcinisano je 89 osoba - istakao je dr Rudan, uz napomenu  da je  prva količina vakcina i da se narednu nedelju očekuje isporuka još 220 doza.

Znatno je povoljnija i situacija u gradskim bolnicama, smanjen je broj pregledanih i ležećih pacijenata i u Covid odeljenjima Opšte bolnice u Zrenjaninu,  trenutno je smešteno 70 pacijenata, od ukupno 150 kreveta koji su na raspolaganju, a smanjen je i broj zaraženih zdravstvenih radnika i trenutno ih je oko 30. Ako se ovakav trend nastavi, uskoro će biti zatvoreni Covid odeljenje  u zgradi pedijatrije, a u Covid sistemu više nije Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima. 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri