PRVA AKCIJA U BELOJ CKRVI: Krv dobrovoljno dalo 78 građana, među njima mnogo mladih

J. J. Baljak

19. 01. 2021. u 16:14

NA prvoj ovogodišnjoj redovnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Beloj Crkvi, koja je održana u holu Tehničke škole „Sava Munćan“, prikupljeno je 78 jedinica krvi.

ПРВА АКЦИЈА У БЕЛОЈ ЦКРВИ: Крв добровољно дало 78 грађана, међу њима много младих

Foto: Opština Bela Crkva

Akciji se odazvalo 84 davalaca, ali je posle pregleda njih šestoro odbijeno.

U Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine zadovoljni su odzivom, a naročito činjenicom da je među davaocima sve više mladih.

Oni apeluju na stanovnike severne pokrajine da se u što većem broju odazivaju njihovim narednim akcijama, jer su zalihe krvi i dalje na minimumu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024