VAKCINACIJA U DVE SMENE: Počela masovna imunizacija stanovništva Kraljeva protiv korone - prvog dana vakcinisan i gradonačelnik

G.Ćirović

22. 01. 2021. u 12:56

U DELU nove hale sportova kraj Ibra u Kraljevu u petak je počela masovna imuniuzacija stanovništva protiv korona virusa.

ВАКЦИНАЦИЈА У ДВЕ СМЕНЕ: Почела масовна имунизација становништва Краљева против короне - првог дана вакцинисан и градоначелник

Foto: G.Šljivić

Za ovaj poduhvat angažovano je ukupno 12 medicinskih timova kraljevačkog Doma zdravlja koji će vakcinaciju obavljati na šest punktova u dve smene, svakog dana od 8 do 18 sati.

Prvog dana masovne imunizacije za ovu namenu opredeljeno je 1.080 doza kineske vakcine, a do 11 sati, po rečima dr Sonje Čelebić, načelnice Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, vakcinu je primilo oko 500, uglavnom starijih Kraljevčana.

- Odziv je više nego dobar, a u hali sportova imamo zaista idealne uslove za rad. Za sada vakcinu primaju stariji sugrađani koji su se prijavili putem e-uprave, ima i mlađih ali u manjem broju, a vakcinu će primiti i oni koji se nisu prijavili, a dođu u halu i sačekaju svoj red. Dovoljna je samo lična karta i niko neće biti vraćen – kaže dr Čelebić dodajući da je tokom dva dana u gradu na Ibru ukupno vakcinisano oko 2.500 ljudi.

Foto: G.Šljivić

I gradonačelnik Kraljeva dr Prdrag Terzić primio je vakcinu prvog dana masovne imunizacije stanovništva.

- Vakcina je civilizacijska tekovina koja će nam pomoći da pobedimo korona virus. Sve je prošlo u najboljem redu, bez ikakvih komplikacija – rekao je dr Terzić, još jednom apelujući na sugrađane da se prijave za vakcinaciju.

Kraljevčani koji su pozvani prvog dana strpljivo su čekali na zapadnom ulazu u halu. Nakon provere telesne temperature, prihvatali su ih volonteri koji su im pomagali da popune saglasnost za vakcinaciju.

- Supruga i ja smo čekali u redu oko pola sata, što i nije tako strašno. Sve je dobro organizovano, tako da nemam zamerku – kaže Draško Milutinović (76).

- Dobro je da se što više ljudi vakciniše, da steknemo imunitet i da se što pre vratimo normalnom životu. Niko u mojoj porodici nije imao dilemu, svi su se prijavili i sada čekaju da ih pozovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu