U SKLADU SA POTREBAMA PRIVREDE: Unapređenje plana upisa za dualne obrazovne profile

G.Ć.

18. 02. 2021. u 21:56

U CILjU unapređenja plana upisa za dualne obrazovne profile u skladu sa potrebama privrede, u Kraljevu je održan sastanak dr Gabrijele Grujić, pomoćnice ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za dualno obrazovanje sa direktorima srednjih stručnih škola sa teritorije Raškog okruga, čelnicima ovdašnje lokalne samouprave, Školske uprave i Privredne komore.

У СКЛАДУ СА ПОТРЕБАМА ПРИВРЕДЕ: Унапређење плана уписа за дуалне образовне профиле

Foto: GU Kraljevo

- Učenici već četiri godine imaju priliku da se sukcesivno upoznaju sa dualnim modelom nastave, ali i da u tome aktivno učestvuju. U Srbiji imamo 10.000 učenika u više od 120 škola i više od 900 kompanija koje su u procesu akreditacije. To traže naše kompanije, to od nas zahtevaju naši mladi, jer su shvatili da ako nemaju razvijene veštine, zapravo neće steći znanja iz savremenog tehnološkog razvoja – rekla je dr Grujić.

Prema rečima direktora Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog okruga Zvonka Tufegdžića, Kraljevo će predstojeće školske godine imati četiri profila za dualno obrazovanje. To su operater za izradu nameštaja, zavarivač, elektromonter i modni krojač.

- Privrednici sa područja Raškog okruga iskazali su potrebu za 160 učenika koji bi za određena zanimanja prošli kroz dualno obrazovanje, od toga je 88 zahteva kraljevačkih privrednika - naglasio je Tufegdžić ovom prilikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo