"LA ROHITA" KREĆE U POHOD NA REKORDNU TITULU: Španci bez primljenog gola protutnjali kvalifikacijama

O. M.

04. 07. 2023. u 11:06

EVROPSKO prvenstvo za omladince do 19 godina nastavlja se ovog utorka utakmicama grupe B. Na stadionu Sentenari, domu mlađih kategorija malteške fudbalske reprezentacije, od 18 časova se sastaju Španija i Island.

ЛА РОХИТА КРЕЋЕ У ПОХОД НА РЕКОРДНУ ТИТУЛУ: Шпанци без примљеног гола протутњали квалификацијама

Foto: Profimedia

Španija je rekorder EP za igrače do 19 godina sa osam titula od kada se igra u formatu do 19 godina. Ako se računaju i evropska prvenstva za igrače do 18 godina (do 2002. godine) onda "la rohita" rekord deli sa Engleskom sa po 11 titula.

Španci su u drugoj, takozvanoj elitnoj rundi kvalifikacija dalje prošli na gol-razliku ispred mlade selekcije Danske. Španija i Danska odigrali su meč bez golova, a Španci su oba autsajdera u grupi savladali sa po 4:0, dok su se Danci mučili sa Ukrajinom (2:1), a lako izašli na kraj sa Luksemburgom (4:1).

U prvoj fazi kvalifikacija Španija je bila u grupi sa Belgijom (0:0) i Albanijom koju je deklasirala sa 5:0. U toj grupi trebalo je da učestvuju i mladi Rusi, ali ih je UEFA sramnom odlukom izbacila iz kvalifikacija i onemogućila im da igraju s vršnjacima.

Tako su izabranici Hosea Lane uspeli da sačuvaju mrežu na svih pet kvalifikacionih mečeva. Primili su samo jedan gol na poslednjih 15 utakmica, u prijateljskoj protiv Japana prošlog novembra (0:1), i dolaze na EP kao veliki favoriti da zamene Engleze na tronu i izdvoje se od njih na čelu večne liste osvajača.

Da Englezi ove godine nisu toliko dobri kao prošle govori i da su u elitnoj rundi kvalifikacija zauzeli drugo mesto iza današnjeg protivnika španske selekcije Islanda. Mladi Islanđani u prvoj fazi su zauzeli drugo mesto iza Francuske, a ispred domaćina turnira Škotske, a u drugom delu su iznenadili Englesku usred Roterama i sprečili "mlade lavove" da brane titulu.

Ipak, na tom turniru su pokazali i slabosti jer su sa dva igrača više jedva izvukli bod protiv Turske u 90. minutu.

Španci su na Euro došli bez zvezdice Barselone Anhrela Alarkona, dok za Island neće nastupiti najbolji igrač iz kvalifikacija Ori Oskarson (šest golova) i Kristijan Hlinson koji je doneo pomenuti bod protiv Turske.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&3+ (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SADA JE SVE JASNIJE! Novak Đoković otkrio zašto nije mnogo igrao u poslednje vreme

SADA JE SVE JASNIJE! Novak Đoković otkrio zašto nije mnogo igrao u poslednje vreme

RIM, još jedan peron i usputna stanica voza Novaka Đokovića koji ima za cilj da žetvu pehara pokupi u Parizu i Londonu (Rolan Garos, OI i Vimbldon) u naredna dva meseca. Tako rezonuje najbolji teniser svih vremena uoči nastupa u Večnom gradu (8-19. maja), na nadmetanju koji je osvajao već šest puta u karijeri, a još toliko puta gubio je u borbi za trofej. Naš as, na terenu kompleksa "Foro Italika", još uvek nije saznao ime rivala, kojeg je dobio tek nakon okršaja između Rusa Romana Safijulina i Francuza Korentina Mutea.

08. 05. 2024. u 17:15

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)