"STRŠLJENOVI" NAJVEĆA NEPOZNANICA ČEMPIONŠIPA: Kvins park rendžers večiti kandidat za ispadanje

O. M.

05. 08. 2023. u 08:05

VOTFORD će ugostiti KPR u prvom kolu engleskog Čempionšipa. Utakmica je zakazana za 16 časova na Vikaridž roudu u Votfordu, gradu nadomak zapadnog oboda Londona.

СТРШЉЕНОВИ НАЈВЕЋА НЕПОЗНАНИЦА ЧЕМПИОНШИПА: Квинс парк ренџерс вечити кандидат за испадање

Foto Profimedia

Mnogo je nepoznanica kada je reč o potencijalu "stršljenova" i njihovim šansama u sezoni 2023/24. Razlog tome leži u brojnim kadrovskim promenama, od kojih je najznačajnija, ali ne i najneobičnija kad je Votford u pitanju, smena trenera. Nekadašnji mladi reprezentativac Francuske Valerijen Ismael je deseti čovek na klupi "stršljnova" za tri po godine, a samo se Sisko munjoz zadržao duže od pola godine na užarenoj klupi.

Samo u prošloj sezoni prodefilovala su trojica. Počeo je Rob Evans, nastavio Slaven Bilić, a sezonu kraju priveo Kris Vajlder koji je, paradoksalno, imao najlošiji učinak.

Što se tiče igračkog kadra, Votford su pojačali Tom Ins, nekadašnja velika nada Liverpula i sin slavnog Pola Insa, koji je došao iz Redinga za neutvrđenu svotu novca; Riz Hili iz Tuluze, odnosno Džejk Livermor iz Vest broma kao slobodni igrači; dok su na pozajmice stigli Džamal Luis iz Njukasla, Mateus Martins iz Udinezea i Georgij Čakvetadze iz Genka.

Otišli su najbolji - Žoao Pedro u Brajton za 30 miliona funti, a Ismaila Sar za duplo manju sumu u Olimpik iz Marselja.

Kladionice Votfordu predviđaju sredinu tabele, gde je završio i prošlu sezonu, na deobi 11. i 12. pozicije sa 63 boda. 

S druge strane, Kvins park rendžersu se prognozira ispadanje, što je sudbina koju su "policajci" za dlaku izbegli u prošloj sezoni kada im je više pomogla činjenica da su Reding i Vigan kažnjeni oduzimanjem bodova nego njihova bolja sezona od pomenutih ekipa. Tek u poslednjih nekoliko dana Roteram je izbio na prvo mesto glavnih kandidata za ispadanje, ali je KPR "siguran drugi", dok se Plimutu predviđa ekspresan povratak u Ligu jedan kao trećem putniku.

Menadžer Geret Ejnsvort okarakterisan je kao najslabija karika u KPR-u i glavni razlog loših igara ove ekipe. Pod njegovim vođstvom, od februara ove godine, samo je Reding, pomiren sa sudbinom zbog oduzimanja bodova, osvojio manje bodova u  tom periodu Čempionšipa prošle sezone - devet naspram 11 Kvins par rendžersa.

Ali to nije ništa novo za "hupse" kojima će ovo biti deveta uzastopna sezona u kojoj ih otpisuju i sele u Ligu jedan. Nije pomoglo ni što je KPR u jednoj od predsezonskih utakmica doživeo debakl u porazu 0:5 od trećeligaša Oksford junajteda.

Malo ohrabrenje za navijače KPR pred ovaj meč je istorija međusobnih susreta sa Votfordom. poslednjih sedam prvenstvenih okršaja "stršljenovi" ne znaju za pobedu, skor je 5-2-0 u korist KPr, a za to vreme Votford je ostavario jedan trijumf u osmini finala FA kupa (2019. godine)  i jedan u prijateljskoj predsezonskoj utakmici. 

S druge strane, votford je izgubio samo jednom na otvaranju sezone u poslednjih 16 godina 8devet pobeda i šest nerešenih).

Najznačanije promene u timu KPR u odnosu na prošlu sezonu su dolazak bosanskog golmana Asmira Begovića iz Evertona i odlazak defanzivca Roberta Dikija u Bristol siti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,97)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 13:58 >> 14:39

Komentari (0)

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov