PARTIZAN I GROBARI (NE)VERUJU U ČUDO: Danci oprezni uprkos velikoj prednosti - nema opuštanja protiv "crno-belih"

O. M.

31. 08. 2023. u 09:44 >> 09:44

FUDBALERI Partizana ugostiće ovog četvrtka od 21 čas danskog vicešampiona Nordšeland, u revanšu plej-ofa za plasman u Ligu konferencija. "Crno-bele" čeka nemoguća misija da nadoknade 0:5 iz prve utakmice u Farumu.

ПАРТИЗАН И ГРОБАРИ (НЕ)ВЕРУЈУ У ЧУДО: Данци опрезни упркос великој предности - нема опуштања против црно-белих

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Iako je rezultatom prve utakmice Nordšeland gotovo osigurao prolaz, trener danske ekipe Johanes Hof Torup najavio je da neće biti opuštanja. S druge strane, trener "crno-belih" Igor Duljaj najavio je da će njegovi puleni učiniti sve da pred vernim grobarima poprave utisak iz prve utakmice.

Posle četiri odigrana kola u domaćem prvenstvu, Partizan je na trećem mestu na tabeli sa tri boda manje, ali i utakmicom manje od prvoplasiranog TSC-a, koji je jedini uspeo da ostane neporažen u duelu sa "crno-belima". Međutim, za razliku od Super lige, Partizan je igrao mnogo lošije utakmice u Evropi. Posle meča sa Sabahom u Bakuu, u kojem je naš predstavnik odigrao katastrofalno i izgubio sa 2:0, niko nije verovao da „crno-beli” mogu da odigraju lošije od toga i da će iz ovog meča izvući pouke.

Ipak, utakmica u Danskoj protiv Nordšelanda pokazala je sve slabosti Partizana i nema sumnje da je taj meč bio najgore izdanje u novijoj istoriji kluba, a s obzirom na veliki broj prilika koje su imali domaćini, rezultat je mogao da bude i mnogo ubedljiviji.

Iako je Partizan u Beogradu uspeo da nadoknadi rezultatski zaostatak protiv Sabaha, ovoga puta treba biti realan i reći da je to u domenu teorije, jer je Nordšeland prikazao kvalitet više od „crno-belih”. Ali čuda se dešavaju, iako niko nikad nije nadoknadio minus od pet golova u evrokupovima. Partizan jeste znao da nadoknadi 2:6 i 1:4, ali 0:5 nikada. 

Nordšeland je prethodnu sezonu završio na drugom mestu danskog nacionalnog šampionata, sa četiri boda manje od Kopenhagena, što je bilo dovoljno da obezbedi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Takmičenje su počeli u trećem kolu kvalifikacija, a protivnik im je u prvom meču bio FCSB, nekadašnja Steaua iz Bukurešta. Posle remija bez golova u Bukureštu, Nordšeland je u drugom meču u Danskoj pobedio sa 2:0 i tako se plasirao u plej-of, gde će dočekati Partizan.

"Tigrovi" imaju priliku da se tek drugi put u klupskoj istoriji plasiraju u grupnu fazu evropskih kupova. Prethodno im je to uspelo u sezoni 2012/13. kada su kao šampioni Danske, zahvaljujući tada visokom koeficijentu UEFA lige, otišli ​​direktno u grupnu fazu.

U sezoni 2018/19, kada su poslednji put igrali u Evropi, stigli su do trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali su naleteli na tada mnogo jači Partizan. Crno-beli su u dva meča bili bolji i pobedama od 2:1 i 3:2 prošli u plej-of. 

Nordšeland je sjajno počeo novu sezonu nacionalnog šampionata, sa četiri pobede u prva četiri kola (Viborg 4:1, Orus 3:1, Brondbi 3:1 i Randers 5:0), ali je u petom kolu pomalo i neočekivano poražen od Silkeborga sa 2:0. Posle tog poraza, "divlji tigrovi" su pali na drugo mesto na tabeli danske Superlige, iza Kopenhagena, koji je zadržao stoprocentni učinak, ali već u narednom kolu su savladali Mitjiland i vratili se na lidersku poziciju zahvaljujući tome što je Silkeborg posle njih pobedio i lavove iz Kopenhagena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 12:28

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (1)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za