BODE IMA USPEHA U LIGI KONFERENCIJA: Rumuni traže prvu evropsku jesen

O. M.

31. 08. 2023. u 10:14

NORVEŠKI predstavnik Bode/Glimt se sastaje sa rumunskim Sepsijem iz Svetog Đorđa u četvrtak od 18 časova, na stadionu Aspmira. To je revanš meč plej-ofa za Ligu konferencija, u prvom susretu u Svetom Đorđu bilo je 2:2.

БОДЕ ИМА УСПЕХА У ЛИГИ КОНФЕРЕНЦИЈА: Румуни траже прву европску јесен

Foto Profimedia

Bode/Glimt je dva puta vodio, a domaći su dva puta uspevali da stignu zaostatak. Prvo je Faris Pemi Mumbanja pogodio za Bodo/Glimt u 19. minutu, da bi Isnik Alimi izjednačio za Sepsi sa bele tačke u drugom poluvremenu.

Patrik Berg je ponovo doneo vođstvo gostima, ali je rumunski tim uspeo da poravna iz penala u 82. minutu.

Bode/Glimt je proveo poslednje dve sezone u Evropi i ima dovoljno iskustva da ovaj meč završi u svoju korist. U prethodnom kolu kvalifikacija pobedili su Pjunik sa 3:0 i kod kuće i u gostima.

Norveški tim je prethodnih sezona imao zapažene role u Evropi. Pre dve godine je posle eliminacije u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona stigao do grupne faze Lige konferencija, a kasnije i do četvrtfinala, gde je zaustavljen od strane potonjeg osvajača Rome.

Prošle godine je ispao tek u plej-ofu za Ligu šampiona i to na penale od Dinama, a posle grupne faze Lige Evrope gde je zauzeo treće mesto u jakoj grupi sa Arsenalom i PSV Ajndhovenom, preselio se opet u Ligu konferencija, ali nije prošao prvu nokaut fazu. Ove sezone protiv češkog Bohemijansa i jermenskog Pjunika ostvario je sve četiri pobede sa gol-razlikom 13:2.

Sepsiju je ovo treće uzastopno učešće u Evropi, a prethodna dva puta ispadali su u drugom, odnosno trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, od Spartaka Trnave na penale i od Đurgardena. Ove sezone bili su ubedljivi u drugoj rundi kvalifikacija protiv CSKA iz Sofije (2:0 i 4:0), a u trećem kolu nešto teže su izašli na kraj sa Aktobeom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-6 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU NA ROLAN GAROSU: Rafael Nadal saopštio veliku vest! Sve je počeo sa Žao mi je!

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU NA ROLAN GAROSU: Rafael Nadal saopštio veliku vest! Sve je počeo sa "Žao mi je!"

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a do njih nikako da dođe zbog brojnih zdravstvenih tegoba španskog tenisera. A onda, nova porcija drame, u Parizu...

25. 05. 2024. u 17:27

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 13:58 >> 14:39

Komentari (0)

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov