"ČEKIĆARI" ZA EVROPSKO PROLEĆE: Dva lica Olimpijakosa, u grčkoj dominiraju u Evropi se muče

O. M.

26. 10. 2023. u 09:00

U trećem kolu grupne faze Lige Evrope Olimpijakos će dočekati Vest Hem. Utakmica je na programu u četvrtak od 18 časova i 45 minuta na stadionu Jorgos Karaiskakis u Pireju.

ЧЕКИЋАРИ ЗА ЕВРОПСКО ПРОЛЕЋЕ: Два лица Олимпијакоса, у грчкој доминирају у Европи се муче

Tanjug/AP

Gosti iz Istočnog Londona su prvi na tabeli grupe A sa maksimalnim učinkom iz prva dva kola, pošto su pobedili našeg vicešampiona TSC kod kuće sa 3:1 i Frajburg u gostima sa 2:1. Olimpijakos je na trećem mestu sa jednim bodom, osvojenim protiv ekipe iz Bačke Topole u prošlom kolu, kada je prokockao vođstvo od 2:0, tačnije naš predstavnik je stigao do izjednačenja. U prvom kolu Pirejci su izgubili sa 3:2 na gostovanju Frajburgu.

Protiv TSC-a Olimpijakos je poveo u 16. minutu golom Jorgosa Masurasa na asistenciju Danijela Podensa, koji je početkom drugog poluvremena i sam zatresao mrežu domaćih, na asistenciju Konstantinosa Fortunisa.

TSC je smanjio u 63. minutu, a osam minuta kasnije Olimpijakos je ostao sa igračem manje, pošto je Andreas Ntoi dobio crveni karton. Konačan rezultat postavio je Pantović u 90. minutu.

U grčkoj Superligi Pirejci zauzimaju prvu poziciju na tabeli sa 19 osvojenih bodova, dva više od drugoplasiranog PAOK-a, ali i utakmicom manje. U poslednjih šest takmičarskih utakmica zabeležili su tri pobede, dva remija i jedan poraz.

Trener Olimpijakosa Dijego Martinez će biti primoran da izvrši barem jednu izmenu pošto će defanzivac Andreas Ntoi odslužiti suspenziju od jednog meča zbog isključenja.

Pozajmljeni igrač Vulverhempton vonderersa Danijel Podens startovaće na levom krilu. Portugalac je već postigao četiri gola od kada se pridružio crveno-belima prošlog meseca.

Vest Hem je u drugom kolu u gostima savladao Frajburg sa 2:1. Poveli su već u osmom minutu utakmice golom Lukasa Pakete na asistenciju Džaroda Bouena, a izjednačenje je usledilo početkom drugog poluvremena. Konačan rezultat postavio je Najef Ager u 66. minutu, dok je asistent ovoga puta bio Džejms Vord-Prauz.

U engleskoj Premijer ligi trenutno su na devetoj poziciji na tabeli sa 14 osvojenih bodova, pet manje od petoplasirane Aston Vile. U poslednjih pet takmičarskih mečeva Vest Hem je zabeležio tri pobede, jedan remi i jedan poraz.

Menadžer "čekićara" Dejvid Mojes najavio je nekoliko izmena u timu, a najvažnije je povratak Lukaša Fabijanskog među stative. Poljaka nije bilo u ubedljivom porazu 1:4 od Aston vile, pošto u Premijer ligi gol Vest Hema brani francuski internacionalac Afons Areola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kvota 1,75) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!