FIORENTINA NADOMAK NOKAUT FAZE: Viola slabo igra u prvenstvu, ali u Ligi konferencije je druga priča

V.M.

30. 11. 2023. u 10:22

IZABRANICI Vinčenca Italije će pokušati da se održe na vrhu grupe ''F'' kada od 21.00 budu ugostili Genk na ''Artemio Frankiju''.

ФИОРЕНТИНА НАДОМАК НОКАУТ ФАЗЕ: Виола слабо игра у првенству, али у Лиги конференције је друга прича

Foto: Tanjug

Nakon dva rutinska trijumfa protiv Čukaričkog (6:0, 1:0), Fiorentina je preuzela primat u grupi ''F'' i sa osam osvojenih bodova se nalazi nadomak plasmana u narednu fazu. Ima dva poena prednosti u odnosu na Genk i Ferencvaroš, tako da će večeras imati prvu priliku da osigura igranje u Evropi na proleće.

Viola je takmičenje otvorila sa dve vezana remija, isto kao i prošle sezone kada je dogurala do finala Lige konferencija u kojem je bolji od nje bio Vest Hem (1:2).

Tada je nanizala devet pobeda u trećem najjačem evropskom takmičenju, a večeras će imati priliku da dođe do trećeg uzastopnog trijumfa.

Izabranici Vinčenca Italijane igraju dobru u Evropi, ali to se ne može reći za Seriju A u kojoj su doživeli četiri poraza na poslednjih pet utakmica i nakon odličnog otvaranja prvenstva pali su na osmo mesto na tabeli.

Što se tiče gostiju, oni se nalaze u veoma promenljivoj formi tokom čitave sezone, a najbolje o tome svedoči igra na minulih pet utakmica u kojima su ostvarili dve pobede uz isto toliko poraza i remi.

Genk je svoja poslednja dva učešća u evropskim takmičenjima završavao u grupnoj fazi i sada će pokušati da izbegne tu sudbinu i po treći uzastopni put.

Trenutno je treći na tabeli zbog manje postignutih pogodaka od Ferencvaroša, ali u narednom kolu igra sa poslednjeplasiranim Čukaričkim, tako da će se borba za plasman u narednu fazu u ovoj grupi voditi do samog kraja.

Na prvom duelu večerašnjih rivala viđena je podela bodova u goleadi (2:2), a mi očekujemo da i večeras bude dosta pogodaka, a u prilog tome ide činjenica da je Fiorentina uz Nordšeland i Gent napadački najraspoloženija ekipa u Ligi konferencija sa 11 postignutih golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&||1+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene