MITROVIĆ NE PRESTAJE DA TRESE MREŽE: Sjajni Srbin nosi Al Hilal do ''triplete''

V.M.

11. 12. 2023. u 10:00 >> 12:12

SRPSKI reprezentativac će pokušati da nastavi sa sjajnim igrama kada Al Hilal od 15.45 bude dočekao Al Tavon u četvrtfinalu King kupa.

МИТРОВИЋ НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ТРЕСЕ МРЕЖЕ: Сјајни Србин носи Ал Хилал до триплете

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Aleksandar Mitrović se nalazi u životnoj formi i ne izgleda kao da će da stane u skorije vreme. Nakon što je sa dva gola ''matirao'' glavnog rivala u trci za titulu, Ronaldov Al Nasr, sjajni centarfor je ponovo bio precizan u novom trijumfu Al Hilala protiv Al Taija pre par dana kada je zatresao loptu sa bele tačke (2:1).

To je popularnom Mitrogolu bio 14 prvenstveni pogodaka ove sezone i jedino je Kristijano Ronaldo više puta tresao mrežu od njega u Profesional ligi (16).

Najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije je nakon povrede Nejmara preuzeo ulogu glavnog motora Al Hilala koji dominira azijskim fudbalom u dosadašnjem toku kampanje i nalazi se u neverovatnoj seriji od 16 vezanih pobeda u svim takmičenjima.

Domaćini su preko leta doveli veliki broj odličnih fudbalera iz Evrope poput Rubena Neveša, Kulibalija, Mitrovića, Milinkovića-Savić koji su po kvalitetu za klasu bolji od konkurencije protiv koje igraju na najmnogoljudnijem kontinentu na svetu.

Al Hilal je trenutno prvi u prvenstvu, rutinski se plasirao u nokaut fazu azijske Lige šampiona, a dobro mu ide i u King kupu, tako da je osvajanje popularne ''triplete'' i dalje u opticaju za ekipu iz Rijada.

Što se tiče samog King kupa, izabranici Žorža Žezusa su već odigrali dva meča do sada. Prvo su bili bolji od Al Džebelejna sa 1:0, a zatim su bili nešto ubedljiviji protiv Al Hazema rezultatom 3:0.

Za protivnika će imati Al Tavon koji iako nije dovodio neka zvučna imena preko leta, ali igra veoma dobar fudbal ove sezone i nalazi se u samom vrhu tabele Profesional lige. 

Trenutno je četvrti i izjednačen je po broju osvojenih bodova sa trećeplasiranim Al Ahlijem i deluje da će se ovi timovi zajedno sa Al Itihadom boriti za to poslednje mesto koje vodi u azijsku Ligu šampiona.

''Lavovi'' su upisali dve vezane pobede pred ovaj meč, prvo su bili bolji od Al Šababa (2:1), a zatim i od Al Feihe (4:1) koju sa klupe predvodi naš Vuk Rašović.

Što se tiče samih nastupa u King kupu, gosti su rutinsko došli do četvrtifnala sa dva trijumfa od po 2:0 nad Al Kadišjom i Al Vehdom.

Al Hilal i Al Tavon su već igrali jednom ove sezone, to je bilo u 13. kolu saudijskog prvenstva i tada je ''plavi talas'' slavio pogocima Mitrovića, odnosno Kanua.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost