POBEDA ZA EVROPSKO PROLEĆE: TSC gostuje Olimpijakosu pred praznim tribinama

O. M.

14. 12. 2023. u 12:08 >> 12:08

TSC iz Bačke Topole gostuje Olimpijakosu u poslednjem kolu grupe A Lige Evrope. Utakmica se igra na stadionu "Jorgos Karaiskakis" u Pireju od 21 čas, bez prisustva publike.

ПОБЕДА ЗА ЕВРОПСКО ПРОЛЕЋЕ: ТСЦ гостује Олимпијакосу пред празним трибинама

Profimedia/ IMAGO

Srpski predstavnik je odavno izgubio šanse da se nađe u nokaut fazi drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja, ali bi pobedom večeras obezbedio treće mesto i plasman u šesnaestinu finala Lige konferencija, što bi bio stvarno veliki uspeh za ekipu Žarka Lazetića.

TSC je u dosadašnjem delu takmičenja osvojio samo bod i to na svom terenu protiv današnjeg rivala, ali je odigrao četiri sasvim solidne utakmice. Jedino protiv Frajburga u gostima kada je izgubio sa 5:0 srpski vicešampion nije pokazao kvalitet.

Protiv Nemaca u prvoj utakmici i protiv Vest hema u prvom kolu čak je prvi stigao do vođstva, a na gostovanju "čekićarima" u pretposlednjem kolu bio je nadomak osvajanja boda pošto je pobedonosni gol domaćin postigao u 90. minutu.

Bačkotopolčani su imali problema na početku evropskog puta, najviše zbog nenaviknutosti na igranje na više frontova, ali u poslednje vreme su popravili formu pa je razumljiv i blagi optimizam u klubu, što potvrđuju i reči trenera Lazetića i prvotimca Ifeta Đakovca koji je postigao jedan od dva gola u remiju 2:2 protiv Olimpijakosa kod kuće.

- Poraz ne dolazi u obzir - poručio je Đakovac koga nije bilo u sastavu protiv Radničkog iz Kragujevca, ali je u konkurenciji za tim večeras.

Olimpijakos je šanse za prolaz u nokaut fazu Lige Evrope izgubio na gostovanjima Vest hemu i Frajburgu. Protiv "Brazilaca sa Brizgaua" su se proveli kao TSC i tom "petardom" su se i oprostili od nokaut faze drugog po jačini evrokupa.

Taj poraz uticao je na ekipu toliko da su osvojili samo bod u narednom meču grčke Superlige na gostovanju davljeniku Volosu. Istina, od 18. minuta imali su igrača manje, ali je i Volos ostao sa desetoricom krajem prvog poluvremena. Pirejci su na kraju do boda stigli autogolom, a pobedu im je poništio VAR. 

Kako sada stvari stoje, prvenstvo Grčke će ove godine biti još uzbudljivije nego prošlo. Olimpijakos je četvrti sa 28 bodova, tri manje od lidera Panatinaikosa, dva manje od drugoplasirnaog branioca titule AEK-a i bod manje od PAOK-a. 

Olimpijakos je očajan u međusobnim susretima sa tri najveća rivala, pošto je od Panatinaikosa i PAOK-a izgubio, a sa AEK-om igrao nerešeno.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota (1,57) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave