ARSENAL MOŽE DA ZAVRŠI GODINU KAO PRVI NA TABELI: Uslov je da savlada ''kolibare'' u gradskom derbiju

V.M.

31. 12. 2023. u 09:34 >> 09:34

U obračunu dva londonska kluba fudbaleri Fulama će na ''Krejven kotidžu'' ugostiti Arsenal u okviru 20. kola Premijer lige.

АРСЕНАЛ МОЖЕ ДА ЗАВРШИ ГОДИНУ КАО ПРВИ НА ТАБЕЛИ: Услов је да савлада колибаре у градском дербију

Tanjug/AP

Nakon dobrih igara na startu prvenstva i provedenog određenog vremena na prvom mestu, ''tobdžije'' su opale u formi i na poslednje četiri utakmice su osvojile isto toliko bodova.

Nov slab nastup imali su pre tri dana kada su ugostili Vest hem i na meču u kojem bi ih trijumf popeo na prvo mesto ne samo da su poraženi, već po prvi put ove sezone nisu postigli gol pred svojim navijačima.

Iako je trenutno četvrti na tabeli, Arsenal ima priliku da 2023. godni završi kao prvoplasirani jer zaostaje samo dva boda za vodećim Liverpulom koji sutra dočekuje Njukasl.

Samopouzdanje da mogu do dobrog rezultata izabranicima Mikela Artete daće činjenica da tradicionalno igraju jako dobro protiv Fulama kojeg su savladali osam puta na poslednjih deset međusobnih duela, a usput su odigrali dva remija, mada vredi napomenuti da je jedan od njih bio u trećem kolu kada su na ''Emirejtsu'' podelili plen, 2:2.

Takođe, Arsenal je jedna od najboljih gostujućih ekipa u Premijer ligi i na devet gostovanja ostvario je pet pobeda i ukupno sakupio 17 bodova.

Dobra vest za Artetu je što se nakon odrađene suspenzije u sastav vraća Kaj Haverc koji je na startu kampanje bio žestoko kritikovan od strane navijača, ali u poslednje vreme je imao nekoliko dobrih izdanja u kojima je tresao mrežu protiv Brentforda, Lutona i Brajtona, te je postao bitan šraf u sistemu španskog stručnjaka.

Što se tiče Fulama, on igra po principu toplo-hladno u poslednje vreme. Dovoljno je reći da je savladao Notingem i Vest hem sa 5:0 početkom decembra, a nakon toga je doživeo tri uzastopna poraza bez ijednog postignutog pogotka.

Poslednji poraz u nizu naneo mu je Bornmut i to poprilično rutinski rezultatom 3:0.

Tradicionalno gledano, ''kolibari'' dobro igraju poslednje utakmice u kalednarskoj godini i na minulih osam mečeva u takvim situacijama ostvarili su pet pobeda uz dva remija i poraz.

Ipak, gradski derbiji na ''Krejven kotidžu'' postali su blagi košmar za domaćina u skorije vreme, jer je na zadnjih sedam londonskih derbija pred svojim navijačima doživeo čak pet poraza.

Kao i kod gostiju, bitan šraf se vraća u redove Fulama nakon odrađene suspenzije, a to je centafor Raul Himenez koji je uz Vilijana najbolji strelac ekipe sa po četiri postignuta gola.

Očekujemo rekaciju igrača Arsenala nakon poraza od Vest hema i verujemo da će dočekati 2024. godinu kao prvi na tabeli.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?