GOLEADA U NAJAVI: ''Redsima'' odbrana titule ne ide po planu

V.M.

26. 12. 2023. u 09:15

U prvoj utakmici današnjeg programa Župiler pro lige, Genk će na ''Segeka areni'' ugostiti aktuelnog šampiona Antverpen (13:30).

ГОЛЕАДА У НАЈАВИ: Редсима одбрана титуле не иде по плану

Foto: Profimedia

Iako se pre početka sezone očekivalo da ovi timovi vode glavnu reč uz Klub Briž i Rojal Union u prvenstvu, ipak situacija je potpuno drugačija. 

Branilac titule je podbacio u dosadašnjem delu prvenstva i nalazi se na petom mestu na tabeli sa čak 15 poena zaostatka u odnosu na vodeći Rojal Union, dok su gosti još gori i zauzimaju sedmo mesto.

Antverpen nije poražen na poslednjih sedam ligaških mečeva, ali je ostvario samo četiri pobede uz tri remija. Nerešene utakmice su postale omiljene u redovima domaćina koji je čak osam puta ove sezone delio plen, uz Sint Trojden najviše u Župiler pro ligi.

Igranje u Ligi šampiona je takođe dosta oslabilo nastupe ''redsa'' u domaćem prvenstvu, ali zauzeli su poslednje mesto u grupi ''H'' i sada će moći u potpunosti da se fokusiraju na belgijski šampionat.

Sa druge strane, Genk je takođe eliminisan iz evrospkih takmičenja. On je igrao u Ligi konferencija u grupi ''F'' (gde je bio naš Čukarički) i zauzeo je treće mesto.

Što se tiče domaćeg prvenstva, uhvatili su zalet početkom decembra i vezali dve pobede, ali su za vikend izgubili od Andrehlehta sa 2:1 i tako prekinulih seriju dobrih rezultata.

Potpuno su dominirali na tom susretu, vodili su sa 1:0, a usput su promašili penal i poništen im je gol zbog ofajda, ipak u završnici meča im je ponestalo kocentracije što je Andreleht znao da iskoristi i preokrene meč u svoju korist.

Goleade su redovna pojava kada igraju današnji rivali, a posebno je to bio slučaj prošle godine kada je na tri međusobna duela viđeno 12 pogodaka.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije