DERBI DANA IGRA SE NA ''OLD TRAFORDU'': Razigrani ''pevci'' bez kapitena dolaze na noge Junajtedu

V.M.

14. 01. 2024. u 11:06 >> 11:06

U ubedljivo najzanimljivijoj utakici 21. kola Premijer lige, Mančester junajted će ugostiti Totenhem (17:30).

ДЕРБИ ДАНА ИГРА СЕ НА ОЛД ТРАФОРДУ: Разиграни певци без капитена долазе на ноге Јунајтеду

Foto: Profimedia

Erik ten Hag nikako ne uspeva da prodrma svoje izabranike koji pružaju promenljive partije na terenu i ne mogu da vežu nekoliko dobrih utakmica. Delovalo je da će krenuti sa dobrim igrama nakon bitne pobede nad Aston vilom (3:2), ali crveni đavoli su odmah u narednom kolu razočarali svoje navijače porazom od Notingem foresta (1:2).

Holandski stručnjak je sve pod većim pritiskom jer se njegova ekipa nalazi na razočaravajućem osmom mestu tabele Premijer lige, a uz to je i ispala iz Lige šampiona i na proleće neće igrati u Evropi.

Dobra vest za njega je što se tokom januara vraća veliki broj igrača koji je prvi deo sezone preskočio zbog povreda kao što su Kazemiro, Maunt i Martinez.

Novu godinu Mančester je započeo pobedom u FA kupu nad Viganom od 2:0, ali vredi napomenuti da se propisno ispromašivao na tom meču što je česta pojava ove sezone.

Junajted je u Premijer ligi samo 22 puta tresao mrežu što je zaista mizerno, a najbolje o tome svedoči to da su jedino fenjeraši Barnli i Šefild postigli manje golova.

U Mančester dolazi razigrani Totenhem koji će pokušati po prvi put još od sezone 1989/90 da dva puta savlada ''crvene đavole'' pošto mu je to pošlo za rukom u drugom kolu kada je slavio sa 2:0.

Za razliku od navijača domaćina, gostujući su oduševljeni svojim menadžerom Angelosom Postekogluom koji je letos došao bez velikih očekivanja, ali njegova fudbalska filozofija je u potpunosti osvojila pristalice ''pevaca''.

Iako je takođe bio bez velikog broja prvotimaca tokom većeg dela sezone, Totenhem je uspevao da pronađe načine da pobeđuje i ovo kolo je dočekao na petoj poziciji sa 39 osvojenih poena, šest manje od vodećeg Liverpula.

Uprava kluba je prepoznala odličnu atmosferu u klubu i odlučila je da nagradi harizmatičnog Australijanca grčkog porekla sa dva pojačanja na samom početku prelaznog roka.

Redove gostiju je prvo pojačao Timo Verner koji je došao na pozajmicu sa pravom otkupa iz Lajpciga, a par dana kasnije doveden je i jedan od najperspektivnijih štopera na svetu, Radu Dragušin.

Dovoljno o tome koliko je Postekogluov fudbal osvojio ne samo navijače, već čitav fudbalski svet govori da je Dragušin odbio ponudu Bajern Minhena kako bi pojačao ekipu iz severnog Londona.

Sa druge strane, tim je nakon devet godina napustio Erik Dajer koji je pojačao upravo Bajern i tamo će se pridružiti svom bivše saigraču Hariju Kejnu.

Gosti će danas biti bez Dejvisa, Medisona, Sara, Perišića, Lo Selsa, Bisume, Solomona, Veliza i Hjun Min Sona koji je otputovao na Azijski kup nacija.

Ipak, ono što ih raduje je povratak Mikija van de Vena na teren, a postoji i šansa da zaigra i Kristijan Romero koji se vratio treninzima preko nedelje.

Tradicionalno ovi timovi igraju veoma zanimljive utakmice, a mi očekujemo da ćemo i danas gledati jednu takvu u kojoj verujemo da će biti golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!