SLAMSKA SPASA ZA PIREJCE: Veliki derbi grčkog šampionata PAOK-Olimpijakos

S. R.

18. 02. 2024. u 09:22

Šampionat Grčke ulazi u poslednju fazu, a jedan od najvećih derbija lepa je prilika da lider PAOK eliminiše iz bitke za titulu već sada jednog konkurenta. Na “Tumbi“ crno-beli u okviru 23. runde (nedelja, 19.30) dočekuju Olimpijakos koji na tabeli ima velikih sedam poena zaostatka, što im ne ostavlja nikakav prostor za kalkulacije.

СЛАМСКА СПАСА ЗА ПИРЕЈЦЕ: Велики дерби грчког шампионата ПАОК-Олимпијакос

Foto: EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS

Obe ekipe obezbedile su plasman u plej-of, sada se vodi najveća bitka da se napravi što veća bodovna razlika. Vodeći PAOK ima jedan poen više od Panatinaikosa, a tek dva od AEK, te je jasno da bi porazom zakomplikovao sebi situaciju. Na domaćem terenu u protekloj rundi tek drugi put nisu uspeli da osvoje ceo plen - AEK je uspeo da odoli i odigra nerešno (1:1).

Sa druge strane, Olimpijakos u derbi ulazi sa novim trenerom Špancem Hoze Luisom Medilibarom. Teži meč za vatreno krštenje verovatno nije mogao da zamisli. Ono što će Medilibaru ići na ruku je tradicija, pošto crveno-beli umeju da igraju na bunjištu velikog rivala - prošle sezone na tri meča upisali su dve pobede i jedan nerešen rezulatat.

Zapravo, kada se zađe malo dublje u statistiku, PAOK ima tek dva trijumfa protiv Olimpijakosa na domaćem terenu u protekle tri godine. Jedna je došla u prvenstvu 2020. (3:2), a zatim i 2021. u polufinalu Grčkog kupa (2:0). Tada je briljirao srpski reprezentativac Andrija Živković koji je postigao dva gola. Očekuje se da krilo „orlova“ ima značajnu ulogu i na ovom susretu.

Prema „bukmejkerima“ PAOK je favorit, ali s obzirom na napadački arsenal tima iz Pireja, koji čine Markonac Kabi, Portugalac Podens, kao i dugogodišnji grčki reprezentativac, kapiten Fortunis, očekuje se da gosti nađu put do protivničke mreže. Na „Tumbi“ odbrana domaćih je tek četiri puta kapitulara, po jedan gol dali su Panatinakos, kao i AEK.

Oli nema pobedu na terenima najljućih rivala

Ono što može da bude problem za Olimpijakos jeste da ove sezone nemaju pobedu na terenima najvećih rivala. Nedavno su doživeli poraz od Panatinakosa u Atini (2:0), dok su na terenu drugog pretendenta na tron AEK igrali nerešeno (1:1), a bez dobrih rezultata protiv najboljih teško će biti da se umešaju u borbu za pehar.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,80)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!