"KNEŽEVI" NE MOGU DA ZAUSTAVE "SVECE": Neverovatnoj seriji Parižana se ne nazire kraj

O. M.

01. 03. 2024. u 09:34

DERBI francuske Lige jedan igra se ovog petka u Monaku gde domaći "kneževi" dočekuju pariske "svece". Utakmica se igra od 21 čas na stadionu "Luj Drugi".

КНЕЖЕВИ НЕ МОГУ ДА ЗАУСТАВЕ СВЕЦЕ: Невероватној серији Парижана се не назире крај

Foto Profimedia

Epitet derbija ovde mora da se uzme s izvesnom dozom rezerve, jer iako je reč o susretu trećeplasirane i provoplasirane ekipe, Pari Sen Žermen već ima 13 bodova više, a 11 od drugoplasiranog Bresta i gotovo je izvesno da šampionski pehar ni ove godine neće napuštati trofejnu salu na "parku prinčeva".

Tome je dosta doprinela mešovita forma u kojoj Monako igra u poslednje vreme. "Kneževi" imaju samo dve pobede u poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima. 

U Ligi 1 imaju tri pobede, dva poraza i dva remija u poslednjih osam utakmica. Posle 23 kola imaju 12 pobeda i 41 bod, dva zaostatka za Brestom, ali bod više od Nice i tri boda više od Lila.

Posle ove utakmice protiv PSŽ-a očekuju ih tri uzastopne utakmice protiv ekipa iz donjeg dela tabele. to je dobra vest za njihove navijače jer Monako je neporažen protiv timova plasiranih ispod 12. mesta na tabeli.

Nisu uspeli da postignu gol u četiri utakmice ove sezone a na pet utakmcia su sačuvali mrežu.Monako je odigroa najviše utakmica koje su došle u "oba tima daju gol" sa čak 15 od 23 utakmice ili dve trećine približno.

Međutim, brine to što je Monako bez pobede u četiri utakmice na svom terenu, osvojivši pritom samo jedan bod. Inače su svojili više bodova na strani (22) nego kod kuće (19), ali danas u velikom derbiju imaju priliku da poravnaju skor.

Pari Sen Žermen je na pragu još jedne titule u Ligi 1,  što treba da zahvale fantastičnom nizu od 18 utakmica bez poraza. Poslednji i jedini poraz u ligi doživeli su u septembru od Nice koja je u to vreme bila u mnogo boljoj formi i slovila za najprijatnije iznenađenje u Ligama petice, uz nemački Bajer Leverkuzen. Poslednji poraz u gostima doživeli su u februaru prošle godine.

"Sveci" imaju najbolji napad u ligi sa 54 postignuta gola i samo u dve utakmcie nisu uspeli da pogode mrežu protivnika. S druge strane, devet puta su uspeli da sačuvaju svoju, ali je sedam od poslednjih deset utakmica došlo "oba tima daju gol".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&GG (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!