KEJN OBARA REKORDE I DRŽI BAJERN U BORBI ZA TITULU: ''LJiljani'' su već osetili gnev Bavaraca ove sezone, da li će to ponovo biti slučaj?

V.M.

16. 03. 2024. u 12:50 >> 12:50

U okviru 26. kola Bundeslige prežaljeni Darmštat će ugostiti Bajern koji ne odustaje od borbe za titulu. Meč se igra na ''Merk stadiionu'' sa početkom u 15:30.

КЕЈН ОБАРА РЕКОРДЕ И ДРЖИ БАЈЕРН У БОРБИ ЗА ТИТУЛУ: Љиљани су већ осетили гнев Бавараца ове сезоне, да ли ће то поново бити случај?

FOTO: Tanjug/AP

Povratak u elitni rang nemačkog fudbala ne prolazi dobro za domaćina koji je zacementiran za dno tabele sa samo 13 osvojenih bodova, čak 12 manje od ekipa izvan zone ispadanja. Najbolje čemu se Darmštat može nadati je da se dokopa mesta koje vodi u baraž za opstanak, a na njemu se trenutno nalazi Keln koji mu beži pet bodova.

Ipak, kako je na poslednjih par utakmica primio osam golova bez ijednog postignutog teško da će se skoro približiti ''jarčevima'' jer mu danas na noge dolazi Bajern koji ga je ''demolirao'' u prvom delu sezone sa 8:0.

''Ljiljani'' su vezali neverovatnih 18 kola bez pobede (šest remija, 12 poraza) što je naravno najduži niz u Bundesligi i ne čudi to što su ubedljivo glavni favoriti za ispadanje i ekspresan povratak u Cvajtu.

Što se tiče Bajerna, atsmofera u redovima najvećeg nemačkog kluba se malo popravila u poslednje vreme nakon plasmana u četvrtfinale Lige šampiona (gde će igrati sa Arsenalom) i ubedljivog trijumfa nad Majncom proteklog vikenda (8:1).

Upravo je ta pobeda nad Majncom bila istorijska jer su Bavarci njome postali tek druga ekipa ikada u Bundesligi koja je dva puta postigla osam ili više golova u jednoj sezoni što je poslednji put pošlo za rukom Menhengladbahom davne 1967/68.

Pobeđivati ubedljivo je odlično za moral ekipe, ali ono što primarno treba četi Tomasa Tuhela su tri boda bez obzira na kakav način došli do njih jer zaostaju deset poena za vodećim Leverkuzenom i postoji velika verovatnoća da će se jedanestogodišnja dominacija Bajerna okončati.

Kako bi održali snove o tituli jasno je da moraju pobediti na svakoj utakmici do kraja, ali ni to možda neće biti dovoljno jer neprekisnoveni Bajer nije poražen ove sezone!

Onaj ko će biti posebno motivisan danas je Hari Kejn koji igra na izuzetno visokom nivou tokom čitave kampanje i može se reći da je jedina svetla tačka ove tmurne sezone gostiju.

Kejn je protiv Majnca postigao het-trik i tako postavio nekoliko rekorda.

To mu je bio četvrti het-trik što je najviše ikada u jednoj bundesligaškoj sezoni, takođe je 30 puta tresao mrežu rivala, izjednačivši rekord Uvea Selera za broj golova u debitantskoj kampanju u najjačoj nemačkoj ligi i za kraj je postao jedini igrač koji je (već) osam puta davao bar dva gola na utakmicama Bundeslige u takmičarskoj godini.

Jedan od tih het-trikova dao je upravo protiv Darmštata, a danas će pokušati ponovo to da učini jer se nameračio da postigne najviše golova u istoriji jedne bundesligaške sezone, rekord koji trenutno drži Robert Levandovski sa 41 pogotkom (2020/21).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&|1+&||1+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)