GIBRALTAR RUŠI SVE NEGATIVNE REKORDE: Litvance fudbal ne zanima baš mnogo, ali žele da izbegnu ispadanje u "beton ligu" Lige nacija

O. M.

21. 03. 2024. u 12:35

BARAŽ mečevi za popunu mesta na Evropskom prvenstvu su u centru pažnje ovog četvrtka, a nekako ispod radara prolazi utakmica baraža za ostanak u C diviziji Lige nacija.

ГИБРАЛТАР РУШИ СВЕ НЕГАТИВНЕ РЕКОРДЕ: Литванце фудбал не занима баш много, али желе да избегну испадање у бетон лигу Лиге нација

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Litvanija i Gibraltar odlučiće koja od ove dve selekcije se seli u najniži razred najmlađeg evropskog takmičenja za nacionalne timove. Utakmica je na programu od 20 časova i 45 minuta na stadionu "Algarve", smeštenom između portuglaskih gradova Faro i Loule.

Za razliku od baraža za odlazak na Evro 2024, ovaj plej-aut se igra na dve utakmice, a revanš je za pet dana uz Kaunasu.

Gibraltar je dobio članstvo u UEFA u maju 2013. godine i od samog starta važi za reprezentaciju koja služi za popravljanje gol-razlike protivnika. Tako je bilo i u UEFA Ligi nacija, kao i u kvalifikacijama za EURO 2024.

I dok su u kvalifikacijama doživeli nekoliko bizarnih poraza uključujući i 0:14 od Francuske, uz ukupnu gol-razliku 0:41, u Ligi nacija su čak uspeli da osvoje i jedan bod i to protiv Bugarske (1:1). Ipak, to im nije bilo dovoljno da izbegnu ovaj plej-aut kao najlošija četvrtoplasirana ekipa divizije C. 

Litvanija je jedna od retkih, ako ne i jedina evropska država u kojoj fudbal nije najpopularniji sport (to zvanje u ovoj baltičkoj republici pripada košarci). Zato i ne čudi što godinama ova selekcija tavori u najnižim slojevima evropskog fudbala.

Slično Gibraltaru, jedini uspeh u poslednje vreme Litvanci su ostvarili protiv Bugarske, pobedivši tim koji je tada još uvek vodio Mladen Krstajić sa 2:0 u Sofiji.

Litvanija je pored te pobede u kvalifikacijama ostvarila i tri remija. Kod kuće su ostali neporaženi u svim utakmicama osim protiv Srbije, što ohrabruje pred dvomeč sa Gibraltarom.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,56)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU SERIJALA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!