ĐIRONA PREMAŠILA SVA OČEKIVANJA: Alaves je u strašnoj formi, bez poraza kod kuće od marta i bez primljenog gola tri utakmice

O. M.

10. 05. 2024. u 08:15

ĐIRONA gostuje Alavesu na stadionu "Mendizoroca", ovog petka od 21 čas, u prvoj utakmici 35. kola španske La lige.

ЂИРОНА ПРЕМАШИЛА СВА ОЧЕКИВАЊА: Алавес је у страшној форми, без пораза код куће од марта и без примљеног гола три утакмице

Foto: EPA-EFE/Salvador Sas

Đirona ipak nije postala najveći hit evropskog fudbala ove sezone jer je u završnici prvenstva zaostala za neprikosnovenim Real Madridom, ali da je ekipi iz španske pokrajine Katalonije neko pre početka ponudio drugo ili treće mesto i plasman u Ligu šampiona, nema sumnje da bi to oberučke prihvatili.

Đirona je obezbedila plasman u Ligu šampiona za sezonu 2024/25. zahvaljujući pobedi od 4:2 nad Barselonom prošle subote, a taj rezultat je takođe obezbedio Real Madridu titulu u La ligi. Uprkos tome što nisu uspeli da održe korak sa Real Madridom na vrhu, Mičelova ekipa ima odličnu sezonu, nalazi se na drugom mestu, jedan bod ispred trećeplasirane Barselone. Ovo je tek četvrta sezona Đirone u La ligi, a prethodni su bili 10, 18. i još jednom deseti, što ovu sezonu čini istorijskom za klub. 

"Belo-crveni" u ovu utakmicu ulaze u nizu od tri pobede, pošto su pobedili Kadiz, Las Palmas i Barselonu, posle poraza od Atletiko Madrida 13. aprila. Đirona će tražiti drugi uzastopni trijumf protiv Alavesa u ligi, posle pobede od 3:0 u prvoj utakmici u decembru. Međutim, u svom poslednjem susretu u La ligi na stadionu "Mendizoroca", Alaves je pobedio sa 2:1 u maju 2019. godine.

Što se tiče izostanaka, Žoel Roka i Rikard Artero neće biti u timu, dok su Borha Garsija, Kristijan Stuani i Savio neizvesni za utakmicu u petak. Savio je morao da napusti igru pred kraj susreta sa Barselonom, a njegovo odsustvo bi moglo da otvori vrata Portu da počne utakmicu. David Lopez će biti spreman uprkos tome što je prošlog vikenda napustio igru u drugom poluvremenu, dok će Aleks Garsija i Janhel Erera verovatno zadržati svoje mesto u centralnom veznom redu.

Artem Dovbik je postigao 20 golova u La ligi u svojoj prvoj sezoni na ovom nivou i od ovog 26-godišnjeg ukrajinskog napadača se očekuje da bude udarna igla svog tima i u Vitoriji.

Alaves se vratio u La ligu preko plej-ofa Segunda divizije prošle sezone i malo ko je očekivao da će završnicu nove sezone dočekati na odličnom za njih 11. mestu. "Plavo-beli" u 34 prvenstvene utakmice imaju 11 pobeda, 8 remija i 15 poraza, sa kojima su sakupili 41 bod. To ih stavlja na samo dva boda zaostatka za desetim Hetafeom, što znači da imaju šansu da sezonu završe u gornjem delu tabele.

Tim Luisa Garsije Plase u ovaj meč ulazi u vrhunskoj formi, sa tri uzastopne pobede, nad Atletiko Madridom, Seltom Vigo i Valensijom, uz šest postignutih i nijedan primljen gol. Alaves nije izgubio na svom terenu od kraja marta.

Alaves je doživeo težak udarac u meču protiv Valensije, gde je Andoni Gorosabel zadobio povredu mišića koja bi mogla da ga izbaci iz stroja do kraja sezone. Ruben Duarte i Aleksandar Sedlar takođe su van terena zbog povreda, dok je Samu Omorodion, koji je na pozajmici iz Atletiko Madrida, suspendovan zbog žutog kartona na poslednjem meču. Mogla bi biti samo jedna promena u timu koji je startovao protiv Valensije, a Rafa Marino je spreman da zameni povređenog Gorosabela na poziciji desnog beka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 2,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)