LIGA ŠAMPIONA: Barsa nišani het-trik

TIP redakcija

17. 06. 2023. u 09:28

OVOG vikenda igra se fajnal for rukometne Lige šampiona u Kelnu

ЛИГА ШАМПИОНА: Барса нишани хет-трик

Foto: Profimedia

Istorija je na crti. Ovog vikenda na fajnal-foru rukometne Lige šampiona, Barselona će pokušati da napadne istorijski het-trik, što niti jednoj ekipi nije uspelo otkako je ovaj format završnice ustanovljen 2010. Rival u prvom polufinalu je ekipa Magdeburga (subota 15.15), dok će se u drugom sastati PSŽ i Kijelce (18.00) na već tradicionalnom mestu „Lankses“ areni u Kelnu.

Katalonci su prošle sezone postali prvi tim koji je dva puta zaredom dizao pehar još od Sijudad Reala 2008. i 2009. Prema „bukmejkerima“, španski “drim tim” je ubedljivi favorit da se opet nađe na vrhu i to sa razlogom. Ulaze u susret sa Magdeburgom kao jedina neporažena ekipa u nadmetanju. Na 16 mečeva postigli su neverovatnih 557 golova (dva manje ima PSŽ). Sa druge strane vicešampion Nemačke je tokom sezone imao pehove sa povredama, ali je veliki plus čudesan povratak jednog od najboljih igrača, Islanđanina Gislija Kristijansona, nakon što je polomio stopalo u čevrtfinalu pre nešto više od mesec dana. Zajedno sa Kajem Šmitsom i Kristijanom Salivenom, uz publiku, pokušaće da naprave senzaciju.

U drugom polufinalu nastupiće jedini srpski predstavnik Petar Nenadić (PSŽ) „Sveci“, nemaju više zvezde kao nekada, ali zato deluju kompaktno, pa su kolektivnom igrom nadomestili izostanak veterana Nikole Karabatića (neće igrati zbog povrede). Naspram sebe imaće ekipu Kijelcea, koja je željna osvete, prošle godine je zaustavljena u finalu. To je tim čija su osnova Dušebajevi, legendarni Talant na klupi, a sinovi Aleks i Danijel na terenu.

Kvote za šampiona

Barselona 1.50

Kjelce 4.50

PSŽ 8.00

Magdenburg 13.00

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)