NEPRIMERENA FOTOGRAFIJA POLUGOLE PACIJENTKINJE IZ ARENE KRUŽI MREŽAMA: Vesić - Za ovaj skandal neko mora da odgovara

Novosti online

11. 11. 2020. u 12:18

DRUŠTVENIM mrežama deli se neprimerena fotografija pacijentkinje u donjem vešu, koja je očigledno nastala bez znanja žene smeštene u privremenoj kovid bolnici u Areni u Beogradu.

НЕПРИМЕРЕНА ФОТОГРАФИЈА ПОЛУГОЛЕ ПАЦИЈЕНТКИЊЕ ИЗ АРЕНЕ КРУЖИ МРЕЖАМА: Весић - За овај скандал неко мора да одговара

Foto P. Milošević

Žena je fotografisana u trenutku presvlačenja i mada isprva nije bilo jasno gde je tačno i kada fotografija nastala, danas se oglasio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić saopštenjem u kome je potvrđeno da je slika nastala u Areni i zatražio hitnu istragu o skandaloznom ugrožavanju privatnosti i povredi ličnog integriteta.

O sramnom činu i čitavoj situaciji koja je omgućila da slike osvanu na društvenim mrežama obavešteni su i nadležni organi i, nema sumnje, apsolutno je nedopustivo da onaj ko je autor fotografije prođe nekažnjeno.

Fotografisati nekoga ko je bolestan i na lečenju u privremenoj bolnici, u jednoj potpuno prirodnoj situaciji, a onda je zloupotrebiti i izvrnuti ruglu objavom fotografija na internetu mora biti strogo sankcionisano.

Zamenik gradonačelnika je istakao da je objavljivanjem ovih fotografija počinjeno krivično delo i svi koji su učestvovali u tome moraju da odgovaraju, jer je povređena je privatnost pacijenata i žene.

- Danas sam zatražio od direktora Beogradske arene Gorana Grbovića da se hitno istraži kako je došlo do objavljivanja slika žena iz privremene kovid bolnice u Beogradskoj areni. Direktor Arene se već obratio Vojsci Srbije koja vodi bolnicu i Ministarstvu unutrašnjih poslova - napisao je Vesić.

Prema njegovim rečima, "skandalozne" fotografije objavljene su na instagram nalogu i tokom jučerašnjeg dana širene su po društvenim mrežama.

- Besan sam. Grad Beograd, kao ni Vojska Srbije, ne snose krivicu za ovaj skandal, ali smo dužni da se izvinimo ovim ženama i njihovim porodicama i da im obećamo da će oni koji su krivi za ovaj skandal da odgovaraju - istakao je Vesić

Ova fotografija delila se od juče agresivno društvenim mrežama i izazivala je oprečne reakcije. Dok su se neki priključili zloupotrebi ove situacije, mnogi su ovaj gnusan potez i osudili.

- Gospodu bih samo pitala odakle im fotke iz kovid bolnice i ko će da snosi odgovornost za neovlašćeno fotografisanje/deljenje istih? - jedan je od komentara.

- Žena došla da se leči a bilmezi je slikaju dok se presvlači, katastrofa - drugi je komentar na jednu od objava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!