ALEKSIĆ PRIZNAJE SUROVE METODE, NE I SILOVANJA: Tintor - slika nasmejane Milene služi za manipulaciju javnosti

S. J. M.

22. 01. 2021. u 21:47

TREĆA devojka koja je prijavila Miroslava Miku Aleksića za silovanje i nedozvoljene polne radnje, a koja ne želi da joj se otkriva identitet, saslušana je u petak u Višem tužilaštvu u Beogradu.

АЛЕКСИЋ ПРИЗНАЈЕ СУРОВЕ МЕТОДЕ, НЕ И СИЛОВАЊА: Тинтор - слика насмејане Милене служи за манипулацију јавности

Foto V. Danilov

Ona je pet sati davala iskaz, a kao Milena Radulović i Iva Ilinčić u prethodna dva dana i ona je detaljno pričala kroz šta je sve prošla pohađajući Aleksićevu privatnu školu glume.

Kako smo saznali, ova devojka ima 21 godinu, a prisećala se nemilog događaja koji joj se desio ne tako davno. Posle tri sata odgovaranja na pitanja, saslušanje je prekinuto, jer je Aleksićev branilac Zoran Jakovljević zatražio izuzeće postupajućeg zamenika tužioca.

Kako smo saznali, on je to učinio, jer smatra da tužilaštvo u protekla tri dana prilikom ispitivanja oštećenih devojaka pristrasno postupa u odnosu na odbranu. Zamenica tužioca tokom saslušanja navodno nije dozvoljavala oštećenima da odgovaraju na sva pitanja Aleksićevog branioca. Prema našim informacijama, neka od pitanja koje je tužilaštvo odbilo braniocu su - "Zašto su posle zlostavljanja nastavile da idu u školu glume kod Aleksića?" i "Da li su prilikom samog čina zlostavljanja mogle da izađu ili pobegnu iz prostorije u kojoj se to dešavalo?".

Saslušanje treće devojke, ipak je u petak nastavljeno posle sat vremena pauze i po podne završeno, jer je viši tužilac odbila Jakovljevićev zahtev kao neosnovan.

Advokat Jugoslav Tintor, zastupnik Radulovićeve i Ilinčićeve kazao nam je da bi odlaganje i razvlačenje saslušanja predstavljalo mrcvarenje oštećene:

- Zakon tužiocu daje pravo da određena pitanja odbije ako je na njih već odgovoreno ili je objašnjena ta situacija. Od ukupnog broja pitanja, možda njih 25, braniocu su odbijena dva i on je zbog toga isprovocirao situaciju da traži izuzeće. To odbijanje pitanja nema veze sa pristrasnošću i to je bio čist pokušaj opstrukcije odbrane da se saslušanje ne završi istog dana. Ne može se reći da je njima onemogućeno da rade, jer su aktivno učestvovali u postavljanju pitanja i u nastavku.

Tintor kaže i da je slika, koja se u petak pojavila u javnosti, a na kojoj se vidi nasmejana Milena Radulović pored Aleksića, u funkciji manipulacije javnosti i služi da bi se "zamutila voda":

- Kad bi se pročitao Milenin iskaz, videlo bi se da se ta fotografija potpuno uklapa u njenu priču, a vrlo je jasna ta situacija i zašto tako izgleda na njoj. Taj ko ju je plasirao, znao je da mi zbog tajnosti podataka i zaštite privatnosti u istrazi ne možemo da je objasnimo. Ipak, suština je da ta slika ne dovodi u pitanje istinitost Mileninih tvrdnji.

Osumnjičeni Aleksić nalazi se u pritvoru otkako je uhapšen, a njegov advokat, za "Novosti", kaže:

- Na moje pitanje da li je neku od tih devojka koje ga optužuju silovao, on tvrdi: "Ma kakvi, ma kakvi". - Ne ponaša se, niti odaje utisak osobe koja je razotkrivena. Kaže da je svestan da je primenjivao surovije metode u školi glume i objašnjava da je to bilo sa ciljem da im izvuče najtananije emocije potrebne za neku ulogu. Međutim, tvrdi da nikoga nije silovao. Ogromna je hajka na njega, ali on želi da se brani i odbrani.

I RANIJE HTELE DA PRIJAVE

SRĐAN Ilinčić, otac glumice Ive Ilinčić, koja je Aleksića prijavila za nedozvoljene polne radnje, izjavio je u petak da su njegova ćerka i još dve devojke pre dve godine htele da prijave svog učitelja glume, sa čime on nije bio upoznat. Tad su razgovarale sa nekim advokatima, koji su im pogrešno rekli da neće moći ništa da dokažu i da je to zastarelo.

- Kada mi je Iva sve ispričala, kao da joj je pao kamen sa srca - kaže Ilinčić. - Dobila je našu podršku i bilo joj je lakše. Tad su shvatile da nije sve izgubljeno i krenuli smo u borbu.

Ilinčić je rekao da se svakodnevno javlja još devojaka, koje su pretrpele slične traume od Aleksića i da će se videti da li će one imati status oštećenih ili će biti svedoci u ovom predmetu.

VUČIĆ: NAJOGAVNIJE NEDELO

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak da u slučaju Miroslava Aleksića, koji je prijavljen za silovanje nekoliko polaznica njegove škole glume, nadležni obavljaju dobar posao, što su i žrtve istakle:

- Svako dalje komentarisanje tog slučaja dok ne bude završeno bilo bi u javnosti protumačeno kao mešanje u sudski postupak, što ne smem da radim. Međutim, kao otac ženskog deteta, mogu reći da je činjenje takvog nedela nešto najogavnije. Sve drugo što bih rekao, neko bi mogao da protumači na pogrešan način.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!