HTELA JE DA OPERE PATIKE I UPALA JE U REKU: Tragičan kraj potrage za pirotskom srednjoškolkom (17), drugarica sa kojom je bila još u šoku

E.H.

28. 02. 2021. u 15:55

SPASIOCI policijske uprave u Pirotu i ronioci, danas oko podneva pronašli su telo sedmanaestogodišnje A.M.(17), koja je prošlog ponedeljka tokom šetnje sa drugaricom upala u talase hladne i nabujale Nišave, iz koje nažalost nije uspela da se spase.

ХТЕЛА ЈЕ ДА ОПЕРЕ ПАТИКЕ И УПАЛА ЈЕ У РЕКУ: Трагичан крај потраге за пиротском средњошколком (17), другарица са којом је била још у шоку

Foto: V. Ćirić

Telo nesrećne učenice pirotske Srednje mlekarske škole "Dr Obren Pejić" pronađeno je posle sedam dana nizovodno od grada, u visini zapadne petlje kraj Koridora 10 u predelu koji obiluje vrbacima. Od mesta na kome je upala u reku do mesta na kom je pronađena ima nekoliko kilometara koje su ronioci i pripadnici spasilačke jedinice proteklih dana detaljno pretražili da bi je pronašli tek danas.

Tragalo se i noću. Pretraga korita reke organizovana je čak do belopalanačkog mesta Dolac, koje je od Pirota udaljeno nekih 40 kilometara.

Srednjoškolka A.M, je iz pirotskog sela Petrovac u kome je živela sa ocem. Osim oca, iza sebe je ostavila stariju sestru i majku koja se preudala u selu Sukovo. Porodica je potresena i niko nije bio spreman da progovori za medije.

A.M. je živela je u školskom inernatu a kobnog ponedeljka se sa jednom drugaricom našla na keju uzvodno od grada i kada je htela da opere patike na jednog kosini betonskog keja, upala je u ledenu reku.

Foto: V. Ćirić

Pomoći joj nije bilo jer je Nišava izuzetno brza zbog kosina koje štite kej i nasipe od erozije tokom velikih voda. Devojka koja je bila u šetnji sa A.M. takođe ne želi da da bilo kakvu izjavu jer je, kako nam je rečeno, od momenta kada je videla drugaricu kako se davi u velikom šoku i potreban joj je mir.

Kako su nam pojedine drugarice A.M. rekle bila je dobra devojka i niko nije mogao da pretpostavi da će se na ovakav način okončati njena sudbina. Nezvanično daznajemo da će biti sahranjena u selu Petrovac .

Idnetična drama na Nišavi odigrala se pre desetk godina, kada se utopio jedan mladić, koji je inače plivač. I njegovo telo je pronađeno je uzvodno od grada u jednom vrbaku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DIGITALNA TRANSFORMACIJA U OBLASTI LJUDSKIH RESURSA: Šta su svetski trendovi, a kako je u Srbiji?