RAČAK

Dragan Vujičić

15. 01. 2024. u 11:00

BLASFEMIJA je reč koja potiče od latinskog blasphemare a sintagma ima korene u starogrčkoj kovanici koja znači "povređuje razum". Dakle, reč je o Račku, teškoj frakturi svesti i savesti Zapada i NATO iz 1999. godine zbog koje su se "civilizovane" Evropa i Amerika našle u "terminalnoj fazi istorije". Nije čudno, bar mi Srbi nismo iznenađeni, još manje ožalošćeni!

РАЧАК

Foto: V.Danilov

Od najranijih dana civilizacije kazna za blasfemiju je bila surova - od smrtne do odsecanja ruku ili jezika. Tako se nekad branio razum. Kada su pre 25 godina bombardovali Srbiju i Crnu Goru zbog Račka, tačnije odlučne i opravdane policijske akcije neutralisanja terorista iz šiptarskog sela na KiM, ekipi ondašnjih i današnjih "zapadnih bolesnika" nije bilo na kraj pameti da će njihovi zločini ikada doći na naplatu. U startu su bili temeljno samouvereni misleći da imaju ekskluzivno pravo da "đubre svet" i to koliko oni misle da zaslužuje.

U međuvremenu, izmislili su Srbima Srebrenicu (u Haškom sudu). A onda su 9. novembra 2001. recept Račak "zakuvali" muslimanima. Avganistan, Libija, Sirija, Liban - i to da se ne bi ponovila Srebrenica! Ubili su od 2001. četiri i po miliona ljudi "Prorokove vere" a poterali 37 miliona (do 2020). U "Račku" iz 2022, jednom narodu "zapadni bolesnici" su ispisali blanko menicu da ubija drugi narod, a to je nazvano "majdansko demokratsko pravo". A januara 2024. naoružavanje bandita iz Račka "dževlinima" na srpskom Kosovu i Metohiji samo je povratak zločinca na mesto prvog pira - u Račak.

"Oružje za mir", kako se eufemistički naziva naoružavanje Šiptara je u stvari "medicinska šifra" za fazu bolesti cele jedne civilizacije. I šta će biti dalje? Od Vavilona je ostalo ime (u prevodu "zbrka i pometnja"). Od starih Grka i Rimskog carstva ostali su monumentalni spomenici kulture. Od piratske talasokratije modernog Zapada, izvesno je samo da će ostati sramota. Blasfemija je neizlečiva bolest.Srećom, od nje obolevaju samo - "samoizabrani".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)