Pavlina

J. Matijević

18. 01. 2024. u 07:15

ISTORIJA je neumoljivi svedok da je u maniru najvećih neprijatelja Srba da se na narod, znamenite pojedince, običnog čoveka, državu, crkvu... ostrve na najveće srpske praznike - bilo da je reč o stravičnim zločinima koje su činili nad našim narodom, ili o verbalnom ustremljivanju na sve što je simbol srpskog naciona.

Павлина

Novosti

U ovoj drugoj grupi, nažalost, najčešće prednjače oni koji su barem po imenu i prezimenu Srbi, a u stvari su ovejani srbomrsci.

Svedočimo tome i ovih božićnih dana. Iz njihovih redova, iz pogona te jadne drugosrbijanštine, već danima isijava histerija usmerena na dete, na Pavlinu Radovanović iz Orahovca. Čime ih je tako "isprovocirala" devojčica anđeoskog glasa i njena interpretacija pesme "Hriste Bože", pa da joj na društvenim mrežama prišivaju kako predvodi "opštenarodni povratak u srednji vek", da je "staramajka iz kosovskog ciklusa", ili da "zabrinuto" konstatuju da su "nekada deca pevala pesme poput 'Razbole se lisica, suši se ko grana', a danas pozivaju u rat"?

Biće pre da su se oni razboleli od neizlečivog autošovinizma. Samo u tom slučaju trn u oku može da im bude svojevrsni simbol opstanka srpske dece i Srba u getima južno od Ibra, hrabra devojčica koja u pesmama peva istoriju svog naroda i ono što su njen život, istina i stvarnost. Ili im smeta što novac od nastupa daje za oslikavanje Hrama Uspenja Presvete Bogorodice u svom rodnom mestu? Ili ne mogu da svare što uopšte živi u Orahovcu, zaboga "šta će tamo"?

Ne, oni zapravo ne podnose nijedno slovo u reči Srbin. Samo to objašnjava činjenicu da kao okoreli ateisti usrdno čestitaju sve verske praznike nesrbima, a loženje badnjaka je po njima lomača i povratak u mračni srednji vek. Ne znaju čak ni da je Srbija u to vreme živela renesansu, a ne evropsku inkviziciju. Ne znaju šta je sloboda jer su izučili škole podaništva, pa nikada ne bi mogli da stanu ispred svog naroda, da budu glas koji pesmom hrani i čuva sve svoje. Nikada ne bi mogli da budu ponos istinskog srpskog roda! I zato su tako mali kivni na veliku Pavlinu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!